Tallinna tänavate hädavajalikuks ülekatmiseks pole raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auk Tallinna kesklinnas Lembitu tänavas.
Auk Tallinna kesklinnas Lembitu tänavas. Foto: Raigo Pajula

Tänasel kevadkohtumisel linnakodanikega tõdes abilinnapea Kalle Klandorf, et Tallinna teed on kehvas seisukorras ning hetkel on võimalik vaid teekattes auke plommida, sest rahapuudusel ei saa korralikku teeremonti teha.

 «Teede ülekatmist pole tehtud, sest linnal pole selleks raha,» tõdes abilinnapea. Suure osa linna teede jaoks mõeldud summadest neelab Klandorfi sõnul kolm aastat kestev Ülemiste ristmiku ehitus, kus linna omaosalus on suur – tänavu kulub selleks 12,5 miljonit eurot. «Tuleval aastal, kui ristmik valmis, saame teehoiuks 12-13 miljonit eurot rohkem,» lubas Klandorf.

Auke on pealinna teedel ja tänavatel tänavu plommitud juba 1,5 miljoni euro eest, pidevalt on töös üheksa brigaadi. Ka endine Tallinna linnapea Priit Vilbach tõdes, et teede kehva olukorra põhjus on rahanappusel tegemata korralik remont. «Linn on aastakümnete jooksul aina rohkem autostunud, kuid teede korrasohoiule mõeldud summad samaks jäänud. Nüüd on küsimus selles, kas vähendada teid või suurendada summasid nende korrashoiuks.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles