Neeme Suur: linnaosa vanem saagu ametisse vaid halduskogu loal

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Suur
Neeme Suur Foto: Kati Rostfeldt

Sotsiaaldemokraadid tahavad täna algatatud kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse muudatustega tõsta otsustavalt halduskogude rolli nii linnaosade kui osavaldade juhtimisel.

«Meie eelnõu seadustamise järel saab näiteks Nõmme linnaosa vanem edaspidi ametisse vaid siis, kui selleks annab nõusoleku Nõmme halduskogu. Halduskogu luba on vaja ka linnaosa vanema ametist mahavõtmisel. Sama reegel kehtib samuti osavalla vanema ametisse määramisel ja vabastamisel,» selgitas Neeme Suur.

Sotsiaaldemokraatide sihiks on suurendada demokraatiatomavalitsuste sees ja tagada kohalikele inimestele paremad võimalused oma kogukonna huvide esindamisel, edastas Suur.

Eestison hetkel kolm omavalitsust - Tallinna linn, Vinni vald ja Väike-Maarja vald, kus tegutsevad eraldi territoriaalsed haldusüksused.

Suure sõnul on praegu selge suund omavalitsuste ühinemisele, mis toob eeldatavasti kaasa uute osavaldade tekke.

«Omavalitsused hakkavad üha enam koosnema erineva identiteediga kogukondadest, millest paljud omasid varem omavalitsuslikku staatust. Ka sel põhjusel on vaja täpsemalt reguleerida linnaosa või osavalla juhtimist,» märkis Suur ning lisas, et loodavad osavallad vähendavad suuremates omavalitsustes võimalikku ääremaastumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles