Tehnikaülikooli avatud uste päeva külastas 2000 inimest

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk avatud uste päevalt Tallinna Tehnikaülikoolis.
Hetk avatud uste päevalt Tallinna Tehnikaülikoolis. Foto: TTÜ

Tallinna Tehnikaülikooli külastas eile, 19. märtsil ühtekokku ligi 2000 kooliõpilast ja -õpetajat, mis on kõigi aegade suurima osalejate arvuga avatud uste päev Eesti ülikoolides.

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) juhtkonna liikme Heiki Lemba sõnul on 2000 osalejat üle 25 protsenti sel kevadel gümnaasiumi lõpetavate noorte arvust.

«Eesti noorte huvi tehnoloogiaharidusega tihedalt põimunud ettevõtluse, meditsiini, riigivalitsemise ning tehnoloogiaõiguse vastu kasvab jõuliselt,» rääkis Lemba.

«See on ainus tõsiseltvõetav perspektiiv majanduse lisandväärtuse ja tootlikkuse ning ühiskonna heaolu kasvuks. Turul ootab taolise haridusega noori ligikaudu 3000 töökohta. Suurt nõudlust iseloomustavad ka TTÜ lõpetajate tööhõive- ja palganäitajad, mis on kõrgeimad Eesti ülikoolilõpetajate hulgas.»

Avatud uste päeval noortele esinenud Ericsson Eesti personalijuht Ülle Matt ütles, et TTÜ on Eesti suurettevõtete jaoks peamine partner. «Tehnoloogiaalade lõpetajate järele ontööandjatelsuur nõudlus,» tõdes taenda ettekandes.

Avatud uste päeva avas erialamess, mis oli abiturientidele abiks huvipakkuva eriala valikul. Järgnesid teaduskondade infotunnid tööandjate osalusel, ekskursioonid teaduskondadesse, noorte teadlaste ja tudengite võistlused (science battle), tudengiorganisatsioonide töötoad ja doktorantide loengud.

Päeva lõpetas suur pidu, kus astusid üles rap'n'roll bänd Põhja-Tallinn ja Tehnikaülikooli Akadeemiline Meeskoor koos ülikooli tantsutüdrukutega. Esmakordselt olid avatud uste päevale kutsutud reaalainete õpetajad TTÜ partnerkoolidest kõikjalt üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles