Korrakaitsekomisjoni liige: me ei saa vanalinna ööseks lukku panna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinn.
Tallinna vanalinn. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavolikogu korrakaitsekomisjoni liikme, opositsiooni ridadesse kuuluva reformierakondlase Toomas Viksi hinnangul pole meelelahutusasutuste lahtiolekuaja lühendamisest Tallinna ööelu ohjeldamisel abi. «Probleem on selles, et linn ei suuda öisel ajal tänavatel korda tagada – kohvikutes ja kõrtsides sees on ju kord tagatud,» selgitas ainsana eile korrakaitsekomisjoni istungil  meelelahutusasutuste lahtiolekuaegade piiranguid käsitleva ettepaneku vastu hääletanud Viks.

 Tallinna linn taotleb nimelt vabariigi valitsuselt seadusemuudatust, mis võimaldaks kehtestada meelelahutusasutuste lahtiolekuaegade piiranguid.«Ega siis sellepärast noortel joomata jää, kui asutus sulgeb uksed kell kaks öösel. Efekt on pigem vastupidine – siis valgub ka kogu see rahvamass baarist välja tänavale! Naiivne oleks arvata, et siis suunduvad inimesed tipa-tapa koju magama,» rääkis Viks.

«Selgusetu on ka, mis saab turistidest? Kas nemad peavad minema Lasnamäe keldripubidesse oma kokteile jooma, sest vanalinna lõbustusasutused on suletud? Ma mõistan suurepäraselt vanalinna elanike muret, kuid sellest meetmest pole abi. Tegemist on avaliku korra probleemiga, mida peaks tagama korrakaitseüksus,» selgitas komisjoni eksperdina kuuluv Viks.

 Tallinna linnavolikogu korrakaitsekomisjoni esimees, Keskerakonda kuuluv Max Kaur kutsus eile pärastlõunaks kokku komisjoni korralise istungi, mille päevakorras oligi ettepaneku esitamine valitusele kaubandustegevuse seaduse muutmiseks. Ligi tund aega kestnud tõsise arutelu käigus võeti otsus ettepaneku esitamiseks vastu, otsuse eelnõu «Ettepaneku esitamine vabariigi valitsusele kaubandustegevuse seaduse muutmiseks» on 21. märtsil toimuva Tallinna linnavolikogu istungi päevakorras. Arutelu käigus võrreldi olukorda Tallinna vanalinnas Euroopa lõunapoolsemate pealinnadega, kus inimesed samuti  tänaval pidutsevad, samuti näidati komisjoni liikmetele videomaterjali Tallinna vanalinna ööelust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles