Tallinnas on vägivallakuritegude arv hüppeliselt kasvanud

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peksmine. Pilt on illustratiivne.
Peksmine. Pilt on illustratiivne. Foto: PantherMedia / Scanpix

Tallinnas ja Harjumaal on vägivallakuritegude arv kasvanud hüppeliselt, eelnevate aastatega võrreldes lausa 30-40 protsenti.

Möödunud nädalavahetus tõi pealinnas ja selle lähiümbruses kaasa hulgaliselt jõhkraid peksmisi, 25 inimest peeti vägivallatsemise eest kinni, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Kui vaadata eelmise ja üle-eelmise aasta võrdlust vägivallakuritegude osas, siis on 30-40protsendiline tõus vähemalt Põhja prefektuuri tööpiirkonnas,» nentis Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse juht Rait Pikaro.

Politsei kutsub üles vägivalla põhjuseid otsima ja loodab, et jätkuvale vägivalla kasvule pealinnas suudetakse ühiskondlikult kiiremas korras pidurit tõmmata.

«Vaadates seda, kuidas meil menetluses olevate kuritegude või kriminaalasjade jääk aina kasvab - tänase päeva seisuga on üle tuhande kriminaalasja, mis ootavad ainult meie talituses järjekorras - siis neid põhjusi tasub otsida, sest nende kõigiga tegelemine tekitab meile tõsist peavalu,» rääkis Pikaro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles