Tallinna noortekeskused pakuvad koolivaheajal eriprogramme

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored täitmas enesehinnangu testi
Noored täitmas enesehinnangu testi Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

18.-24. märtsini kestval koolivaheajal pakuvad Tallinna noortekeskused mitmekülgseid tegevusi igas eas noortele. Toimuvad linnalaagrid, õpitoad, ekskursioonid, dokumentaalfilmiõhtud ja kohtumised noorte muusikutega.

Koolivaheaja tippsündmused on noorte kohtumine Põhja-Tallinna bändi liikmetega ning osalemine noorte kirbuturul Telliskivi loomelinnakus.

Igal päeval pakuvad noortekeskused võimalust kaasa lüüa meisterdamise, enesekaitse, body piercingu, fototöötluse ja sotsiaalse tsirkuse töötubadest, valmistada õhupallist loomi ja lilli ning osaleda harivates loengutes. Koolivaheaja nädalat täiustavad spordipäevad, lauamängud, filmiõhtud ja palju muud huvitavat.

Pääsküla noortekeskus on koondanud oma koolivaheaja kõik tegevused ennetustöö valdkonda. Kavas on õppida enesekaitset, põhjalikult süüvida enesesäästlikku ja teistega arvestavasse liiklusohutusse, 12-18.aastastele noortele tutvustatakse seksuaaltervise mitmeid tahke ning nädala lõpus saavad noored tutvuda tuleohutustehnikaga ja seda ka praktiliselt proovida.

19. märtsil, algusega kell 18, korraldab Tallinna Noorsootöö Keskus Tudengimajas dokumentaalfilmiõhtu, kus linastusele tuleb film «Tööl ja kodus ehk sooline võrdõiguslikkus Eestis». Filmile järgneb arutelu ning külaliseks on soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise voliniku õigusnõuniku kt Hille Naaber. Dokumentaalfilmiõhtu ehk DOFF toimub kaks korda kuus teisipäeviti.

Kopli noortekeskuses toimub 22. märtsil koolivaheaja noortebändide kontsert. Eri rahvusest ja erinevate stiilide viljelejad panevad keskust külastavatel noortel varbad muusikataktis meeldivalt keerlema ja tantsijad demonstreerivad muusikapalade vahel oma kavasid.

Tallinna Noorsootöö Keskus koordineerib ülelinnalist noorsootööd Tallinnas ja on katusorganisatsiooniks kuuele noortekeskusele, noorte infokeskusele ja noorte teabe- ja nõustamiskeskusele. Sihtrühma moodustavad eelkõige 7-26-aastased noored.

Koolivaheaja kogu programm ning lisainfo on leitav siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles