Galerii: rahvuslased piketeerisid Venemaa saatkonna ees

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvuslaste pikett Venemaa saatkonna ees.
Rahvuslaste pikett Venemaa saatkonna ees. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna keskpäeval toimus Tallinnas Pikal tänaval Venemaa saatkonna ees Eesti Rahvusliku Liikumise pikett, kus nõuti kommunismi kuritegude hukkamõistmist.

Piketil osalesid teiste seas tuntud rahvuslased Jüri Böhm, Tiit Madisson ja Martin Helme.


Pikettijad kandsid loosungeid nõudmisega, et Venemaa lõpetaks sekkumise Eesti siseasjadesse ning et okupantide käsilased tuleb kohtu alla anda.

Mõnel pikettijal olid käes plakatid, kus punase viisnurga keskel olevale ringile oli maalitud haakristi kujutis. Veidi aega pärast piketi algust saabus kohale politseipatrull ning soovitas pikettijatel haakristidega plakatid ära panna, millest nood keeldusid.

Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Martin Luige sõnul möödus pikett siiski vahejuhtumiteta. «Politseiametnikud juhtisid korraldajate tähelepanu sellele, et natsi- ja kommunistliku sümboolika kasutamine võivad põhjustada konflikte möödakäijatega. Avaliku koosoleku korraldajad siiski keeldusid oma plakateid ära panemast, mistõttu hoidsid politseinikud üritusel silma peal kuni selle lõpuni. Kõik möödus rahulikult, avalik koosolek lõppes ette nähtud ajal ning politsei kedagi kinni ei pidanud,» ütles Luige Postimees.ee'le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles