Keskerakonna valimislubaduse kohaselt peaks ka Aegna saarele sõit tasuta olema

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aegna liinil sõidab endine õppelaev Juku.
Aegna liinil sõidab endine õppelaev Juku. Foto: Peeter Langovits

Postimehe lugeja tundis huvi, kas ühiskaardiga saab kevadel tasuta ka Aegna saarele sõita, territoriaalselt kuulub saar ju Tallinna Kesklinna alla.


Paraku ei saa, sest nagu selgitas transpordiameti juhataja Andres Harjo, kehtib tallinlase tasuta sõidu õigus vaid Tallinna ühtse piletisüsteemi ühistranspordiliinidel. «Aegna laevaliini käsitletakse eraldi ühtsest piletisüsteemist. See tähendab seda, et nii nagu bussipiletiga ei saanud ka eelmisel aastal Aegnale sõita, nii ei saa seda ka sel aastal ühiskaardiga teha,» ütles Harjo.

Siinkohal on paslik meenutada, et enne eelmisi kohalikke valimisi koostas Keskerakond Tallinna manifesti nime kandva dokumendi, kus on üles loetud erakonna senised saavutused Tallinnas ning valijatele antavad lubadused, mis peaksid enne tänavu sügisel toimuvaid kohalikke valimisi täidetud saama.

Muuhulgas on manifestis niisugune lubadus: «Paneme Aegna liinil sõitma uuema, suurema ja kiirema laeva ning lülitame selle Tallinna ühistranspordivõrku, et seal hakkaks kehtima linna bussipilet.» Äraseletatult tähendabki see Aegna laevaliini lülitamist Tallinna ühtsesse piletisüsteemi.

Harjole on Keskerakonna mitme aasta tagune lubadus üllatuseks. «Aga ega see pole välistatud. Võib-olla mingil hetkel tekib ka Aegna liinil tasuta sõidu võimalus, aga esialgu on Aegna laevaliin omaette ja ühtsest piletisüsteemist eraldatud,» ütles transpordiameti juhataja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles