Palgatõus: pealinna bussi-, trammi- ja trollijuhid saavad 50 eurot lisaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koplisse suunduv tramm.
Koplisse suunduv tramm. Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

Transpordi ametiühing allkirjastas täna värske kollektiivlepingu Tallinna Linnatranspordi AS-iga, millega töötajate palgad tõusid keskmiselt kuus protsenti.

«See tähendab, et tavaline pealinna trammi- bussi- ja trollijuht saab netosummana 44-55 eurot kuus rohkem kätte,» selgitas transpordi ametiühingu juht Peep Peterson, kelle sõnul jäi juhtide senine palk väikseste ületundidega brutosummas 800-1050 euro vahemikku. «Rahuolematus oli suur, palgad ei vastanud inimeste ootustele,» kõneles Peterson, kelle sõnul on palgatõusuläbirääkimisi kavas täiendavalt veel edaspidigi jätkata.

Uus leping jõustub 1. aprillil ja kehtib kuni aasta lõpuni. Läbirääkimised töötajate ja juhtkonna vahel kestsid alates möödunud aasta novembrist ja nende käigus ühtlustati ka ühinenud ettevõtete töötajate sotsiaalsed garantiid ja preemiad. Tallinna Linnatranspordi AS annab tööd ligi 1800 töötajale, kellest ametiühingusse kuuluvad ligi pooled.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles