Prokuratuur ei hakka uurima Tallinna ametikohatasu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsus.
Tallinna linnavalitsus. Foto: Uwe Gnadenteich

Prokuratuuri teatel ei alusta nad Tallinna linnavalitsuse ametnike teenistusse võtmise ja vabastamise asjaolude uurimiseks kriminaalmenetlust, sest praegu teadaoleva info põhjal ei ole selles juhtumis korruptsioonikuriteo tunnuseid.

«Lähtudes ajakirjanduses avaldatud infost pole andmeid selle kohta, et ühtki ametnikku oleks kavandatud teenistusest vabastatud ainuüksi sellepärast, et ta ei maksnud erakonna liikmemaksu,» teatas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Arno Põder.

Prokuratuuri teatel tuleb meedias avaldatud linnavalitsuse kirjavahetusest ja osapoolte selgitustest välja, et personalimuudatused olid vähemalt osaliselt seotud isiklike sooviavaldustega ja probleemidega tööülesannete täitmisel, mitte aga erakonnale raha maksmata jätmisega. «Seejuures on kahe reaalselt teenistusest lahkuva ametniku puhul väidetavalt lähtutud isiklikust sooviavaldusest.»

«Korruptsioonikuriteoga võiks tegemist olla siis, kui ametniku teenistusse võtmisel või teenistusest vabastamisel oleks peamine ja ülekaalukas tingimus erakonnale liikmemaksu tasumine, mitte aga inimese professionaalsed oskused ja ametialased võimed,» teatas prokuratuur.

Postimees kirjutas kolmapäeval, et Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar käskis lauale panna nelja linnaametniku lahkumisavaldused, kuna ametnikud polnud maksnud parteikassasse kokkulepitud ametikohatasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles