Tallinnas tegutsevad alkotaksod

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod.
Taksod. Foto: Peeter Sirge

Mõned ettevõtlikud inimesed on Tallinnas taas kasutusele võtnud sellise äriidee nagu alkotaksod.


«Hea valik ja vastuvõetavad hinnad!» Selliste sõnadega algab reklaam, mis tutvustab kahe taksojuhi ettevõtmist, kes on alkotaksodena töö Tallinnas omavahel ära jaganud, kirjutab nädalaleht Den za Dnjom.

Ajalehe teatel lubavad taksojuhid igasse Tallinna punkti kauba kohale tuua 15 minuti jooksul. See teenus, mida pakuti ka Nõukogude Liidus Mihhail Gorbatšovi «kuiva seaduse» ajal, tugineb linnas õhtul kella kümnest hommikul kella kümneni valitsevale alkomüügikeelule.

Samas on «taksoviina» hinnad oluliselt kõrgemad kui poes ja vaheltkasu tunduvalt suurem kui 1980. aastate taksojuhtidel. Nii ületab «taksoviina» hind kohati poehindu mitmekordselt. Näiteks pooleliitrine viin Mernaja maksab 200 krooni, pooleliitrine viski Red Label 250 krooni, purgiõlu Saku A. Le Coq aga 40 krooni.

Vaatamata rasvasele vaheltkasule väidavad taksojuhid, et nende kaup väheneb vahetuse ajal suisa tundidega. Kes varem takso välja kutsub, selle päralt on ka parem valik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles