Lauluväljaku naabrusse kavandatakse retrokohvikut ja ärihoonet

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita tee 26E kinnistu detailplaneeringu eskiisi põhijoonis.
Pirita tee 26E kinnistu detailplaneeringu eskiisi põhijoonis. Foto: RAAM Arhitektid AI OÜ

Tallinna linavalitsus algatas detailplaneeringu, mille kohaselt kavatsetakse renoveerida Lauluväljaku naabruses asuva legendaarse Tuljaku kohviku hoone ning ehitada selle kõrvale kuni 6-korruseline ärihoone.

Pirita tee 26e kinnistu detailplaneeringu eskiislahenduse kohaselt soovitakse endine kohviku Tuljak hoone restaureerida ning rajada hoonele kuni kuue maapealse ja ühe maa-aluse korrusega juurdeehitis. Juurdeehitis projekteeritakse ning kohvikuhoone restaureeritakse vastavalt muinsuskaitse eritingimustele.

Kesklinnas Pirita tee ääres asuv näituseväljakute alaga külgneva planeeringuala suurus on 0,4 hektarit. Planeeritaval alal paikneb ärimaa maakasutuse sihtotstarbega Pirita tee 26e kinnistu, mille omanikuks on OÜ Baltek Arendus. Kinnistul asub arhitektuurimälestiseks tunnistatud endine kohvik Tuljak. Planeeritaval alal kasvab liigiliselt ja väärtuselt mitmekesine kõrghaljastus.

Kontaktvööndis asuvad kinnistud on valdavalt äri- ja elamumaa sihtotstarbelised, kontaktvööndi lõunaosas asub arhitektuurimälestiseks tunnistatud Lillepaviljon.

Piirkonnas kasvab väärtuslikku kõrghaljastust, sh on väärtuslik Lillepaviljoni ümbrusesse rajatud aed ja endise kohviku Tuljak hoonega ühendatud tehismaastik. Lähimad ühistranspordipeatused asuvad Pirita teel, mistõttu ühendus linna keskuse ja Pirita keskusega on hea.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles OÜ Baltek Arendus, detailplaneeringu eskiisi koostas RAAM Arhitektid AI OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles