SDE: linnaametnike vallandamine on Tallinna parteistamise hapu vili

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser ja Indrek Saar.
Sven Mikser ja Indrek Saar. Foto: Margus Ansu

Mitme Tallinna tippametniku töölt vabastamine väidetavalt Keskerakonna liikmemaksu tasumata jätmise pärast näitab linnajuhtimise parteistamise kurbi tagajärgi, leiavad sotsiaaldemokraadid.

Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide esimehe Jaak Juske sõnul on linnasüsteem muudetud sisuliselt ühe partei staabiks. «On ikka üpris kõhedusttekitav, kui Eesti Vabariigi pealinna tippametnike positsioon on sõltuvuses mõne partei peaseketäri suvast. Taolised hulgikaupa vallandamised võivad halvata nii mõnegi linnaelus olulise valdkonna normaalse toimimise,» rõhutas Juske.

«Samas on võimalik, et Keskerakonnale kümnise mittemaksmine on vaid ettekäändeks mingitel põhjustel ebasoosingusse sattunud linnaametnike töölt kõrvaldamiseks. Näiteks mupo juhi puhul on räägitud tema teravast konfliktist alluvatega, mis viis ametiühingu moodustamiseni,» lisas Jaak Juske. «Igatahes vajavad linnavalitsuse koridorid põhjalikku tuulutamist.»

Sotsiaaldemokaadid peavad oluliseks, et linnaasutuste juhtide valikul tuleb seda esikohale inimese professionaalsed oskused, mitte parteiline kuuluvus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles