IRL: Savisaare masinavärk hakkab kinni kiiluma

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps, Edgar Savisaar ja Kadri Simson.
Mailis Reps, Edgar Savisaar ja Kadri Simson. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjoni esimehe Madis Kübara (IRL) sõnul näitab Keskerakonna peakontori äkiline otsus osast Tallinna tippametnikest vabaneda, et Keskerakonna tagatoas on probleemid ja Savisaare näiliselt kui õlitatult toiminud masinavärk hakkab kinni kiiluma.

«Linnaametnikest kiirkorras vabanemine näitab, et üha enam on Tallinna linnastruktuuris ametnikke, kes ei ole nõus sellega, et linna ja keskerakonna rahakotid aetakse pidevalt sassi. Samuti häirib inimesi pidev linnaraha raiskamine linnavalitsuse edevusvajaduse rahuldamiseks,» rääkis Kübar.

Kübara sõnul häirib Savisaart aga kõige rohkem asjaolu, et keegi tema lähedal seisvatest inimestest on otsustanud erakonnasisese kirjavahetuse meediasse lekitada. See tähendab tema hinnangul, et peagi võime Savisaare poolt näha uusi mahhinatsioone ja vangerdusi.

Kas Savisaare korraldatud linnaametnikkonna kiirremondist piisab, et süsteem probleemideta edasi toimiks, on Kübara sõnul äärmiselt kahtlane.

«Rahuolematus savisaarliku linnajuhtimise üle on linnastruktuurides üha kasvav. Kõikide rahulolematute linnaametnike kinnimaksmine või asendamine keskerakonna jaoks lojaalsete inimestega käiks aga Savisaarele üle jõu,» nentis Kübar.

Kübara sõnul on Savisaar linnas võimule tulekust saati ehitanud Tallinnas üles erakondlikku hierarhiat, mille eesmärk on linna ametnikkonna politiseerimine ja sidumine Keskerakonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles