Toakaaslast pussitanud mees pandi 4 aastaks vangi

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla
Vangla Foto: Liis Treimann

Mullu suvel Tallinnas Tondi tänaval asuvas korteris joomingu käigus oma toakaaslast pussitanud mees saadeti 4 aastaks vangi.

Harju maakohus otsustas 4 aastaks vangi saata oma toakaaslast pussitanud 69-aastase Veljo Ottise.

Ottis anti kohtu alla süüdistatavana selles, et ta lõi mullu 26. juulil kella 5.40 paiku Tallinnas Tondi tänava korteris ühise alkoholi tarvitamise käigus tekkinud tülis tahtlikult korduvalt noaga kannatanut Vjatšelav Ž-d (59) ülakeha eluohtlikku piirkonda, tekitades viimasele kaks eluohtlikku tervisekahjustust.

Ottis elas koos kannatanuga kolmetoalise korteri ühes toas.Tol päeval tarvitasid mõlemad alkoholi ning tekkis tüli rahvuslikel ja poliitilistel teemadel. Ž ütluste kohaselt toimus tüli kõrgendatud toonides ja nimetati teineteist solvavate sõnadega.

Ottis, kartes oma edasist saatust, otsustas Ž käes oleva noa enda valdusesse saada ja tekitas enda valdusesse saadud noaga Žle torkelõikehaavad.

Kannatanu osutas Veljo Ottisele vastupanu ja jooksis korterist välja. Tema naaber kutsus kiirabi ja kannatanu toimetati SA Põhja Regionaalhaiglasse operatsioonile ning tema elu päästeti.

Ottis tunnistas end süüdi osaliselt – löömises, kuid mitte tahtlikus tapmises. Kohus nentis, et tegemist oli keerulise olukorraga, kus ühe inimese seletus oli teise vastu.

Kohus tuvastas, et Ottisel puudus tahtlus toakaaslase tapmiseks. Kohus märkis, et tõenditest on tuvastatud, et Ottis on kannatanust vanem ja füüsiliselt nõrgem ning arvestades kannatanu eelnevat käitumist ja tekkinud tüli rahvuslikel ja poliitilistel teemadel, samuti mõlema alkoholijoobes olekut, leiab kohus, et Ottise poolt toimepandu tuleb ümber kvalifitseerida raske tervisekahjustuse tekitamiseks.

Karistust kergendavaks asjaoluks on kahetsus ja kõrges eas olek. Karistust raskendavad asjaolud puuduvad. Karistusteks mõiseti 4 aastat vangistust. Ottist on ka varem kriminaalkorras karistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles