Mupo juht: murelikuks teeb inimeste soovimatus seadust täita

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munitsipaalpolitsei juhataja Monica Rand.
Munitsipaalpolitsei juhataja Monica Rand. Foto: Toomas Huik

Tallinna munitsipaalpolitsei ameti ühistranspordi kontrollekipaažidest asukohateatisi andev veebileht Mupowatch ja samanimeline Twitteri konto on eksisteerinud juba pikalt, kuid viimastel päevadel jälgijaskonda oluliselt kasvatanud. Mupo oma tööle selles ohtu ei näe.

Munitsipaalpolitsei ameti juhataja Monica Rand edastab, et konto on olnud avatud juba aastaid. «Ilmselt on meie kontrolöride möödunud nädala suuraktsioon konto tarbijaid aktiviseerinud,» arutleb Rand.

Sellesse, et mupo patrullide asukohateavet internetikasutajate vahel jagatakse, suhtub amet rahulikult.

«Inimesed ise teevad valikuid  - alati on olemas valik käituda ausa kodanikuna ja reegleid ning seadusi järgides rahuliku südamega liigelda. Kui on ebaausaid inimesi, siis ka  see on nende vaba valik,» leiab Rand teemat kommenteerides.

«Mupo kohustus on vastavalt meile seaduse poolt sätestatud ülesannetele seaduserikkujaid rikkumise eest karistada. Soovitame siiski seadust järgida - siis tekib kõigil osapooltel vähem probleeme ja stressi.»

Mingeid juriidilisi samme konto ja veebilehe sulgemiseks amet astuda ei plaani.

Kahju, mida see ameti tööpingutustele teeb, on Ranna sõnul raske mõõta. «Murelikuks teeb inimeste soovimatus seadust täita. Kui inimene täidab kõiki seadusi, siis pole tal põhjust ka seaduse rikkumist kontrollivat organit karta. Meie kontrolöridele loob see aga kindlasti juurde emotsionaalset pinget,» märkis Rand.

Mupo edastusel vahetavad kontrollekipaažid pidevalt oma asukohta, mistõttu ei pruugi kontodel ringlev info olla sugugi värske või tõene.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles