Simple Sessioni filmifestival näitab uusimaid rula- ja BMX-filme

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simple Session 12 teine päev
Simple Session 12 teine päev Foto: Jelena Rudi

Homme algab Solaris Kinos sel nädalavahetusel Saku Suurhallis toimuva rula- ja BMX-võistluse Simple Session 13 filmifestival. Festivali lõpetab filmitegijate esitlusel toimuv uhiuue täispika BMX-filmi «Subrosa: Get Used To It» maailma esilinastus Kinos Sõprus.

Simple Sessioni filmifestival on pimedates kinosaalides toimuv vaimusoojendus kaks päeva kestvale võistlushullusele ja väärt vaatamine kõigile neile, kes kunagi tundnud rõõmu ratastel veeremisest. Sest just sõidurõõmust sündinud hetkedest Solaris Kinos ja Sõpruses kolme päeva jooksul ekraanile jõudvad filmid koosnevadki.

Kolmepäevane festival viib vaataja rula- ja trikirattamaailma paralleelmaailma, kus kaameral ja pildijäädvustusel on nende alade juures vaat et sama oluline roll kui sõitmisel endal, inspireerides järelkasvu ja olles nende subkultuuride pärisosaks.

Filmifestivali lööb lahti Eesti noorte filmitegijate Helen Habakuki, Brett Astrid Võmma ning Doris Tääkeri eelmisel aastal Simple Sessionil vändatud lühidokk «Sister Session», mis räägib grupi erinevast maailma otstest pärit BMX-tüdrukute tahtejõust ja läbilöögisoovist spordis, mis neid eriti ei tunnista. Film linastus rahvusvahelise jalgrattafilmide festivali Bicycle Film Festival raames ligi 30 suurlinnas üle maailma, kogudes suurt menu ja äramärkimist.

Simple Sessioni kinoprogrammi kuulub kolm esilinastust. Euroopas esmakordselt jõuavad suurele ekraanile BMX-filmid «Bone Deth: Rotten», milles on oma roll ka eestlasest trikiratturil Kert Peterselil, ning lühifilm «Venture Further», mis rändab koos viie eri rahvusest ratturiga kaasa nende reisil Kagu-Aasiasse.

Festivali lõpetab reedel kell 22.30 Sõpruses esilinastuv täispikk BMX-film «Get Used To It», mis on rattabrändi Subrosa uusim ning kauaoodatud film, mis on «marineerinud» juba mitu head aastat. Täispikk DVD on Subrosale omaselt monokroomse koloriidiga, täis videolõike tiimi värvikatest sõitjatest, kellest igal ühel on teoses etendada ja välja mängida oma isikupärane peatükk sellest mammutteosest. Esilinastuseks on kohale lennanud pea kogu filmi tegemises osalenud meeskond.

Rulafilmidest tulevad ekraanile ka PÖFFil linastunud, Saksa Demokraatliku Vabariigi rulatajatest rääkiv «This Ain't California», Prantsuse rulabrändi Magenta uued filmid, Red Bulli kolme professionaalse rulataja elulooline film «Perspective», looduslähedane «Into The Thicket» ning Transworld Skateboardingu eri filmitegijate kollaazhfilm «The Cinematographer Project».

Piletid filmiseanssidele maksavad 3 eurot ning on müügil Solaris Kinos ning kino võrgulehel. «G.U.T.I.» esilinastuse piletid on füüsiliselt müügil Sõpruse kinokassas.

Kõik filmid on originaalkeeles. «This Ain't California» filmil on ka eestikeelsed subtiitrid.

Festivali kava:

KOLMAPÄEV, 13. MÄRTS / SOLARIS KINO

Kell 19 «Sister Session» / Eesti 2012, 12min / BMX +

«Brian Foster Movie» / USA 2012, 44min / BMX

Kell 20.30 «This Ain't California» / Saksamaa 2012, 90min / RULA (Filmi toetab Goethe Instituut)

NELJAPÄEV, 14. MÄRTS / SOLARIS KINO

Kell 20 «Transworld Skateboarding: The Cinematographer Project» / USA 2012, 55min / RULA

Kell 22.15 «Venture Further» MAAILMA ESIKAS! / Saksamaa 2013, 15min / BMX +

«Bone Deth: Rotten» EUROOPA ESIKAS! / USA 2013, 42min / BMX

REEDE, 15. MÄRTS / SOLARIS KINO

Kell 21 «Magenta Skateboards: San Francsisco Hill Street Blues II» / Prantsusmaa 2012, 16min / RULA +

«Magenta Skateboards: Panic in Gotham» / Prantsusmaa 2013, 10min +

«Sitka: Into the Thicket» / Kanada 2013, 11min / RULA +

«Red Bull: Perspective» / USA 2013, 16 min / RULA

REEDE, 15. MÄRTS / KINOS SÕPRUS

Kell 22.30 «Subrosa: Get Used To It» MAAILMA ESIKAS! / USA 2013, 45min / BMX

Filmifestivali programmiga saab tutvuda SIIN.

Piletid 16. ja 17. märtsil Saku Suurhallis toimuvale Simple Session 13-le on müügil Ticketpros.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles