Savisaar tunnistab prügiuputust: olukorraga ei saa rahul olla

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Priit Simson

Täna hommikul tegid Tallinna linnapea Edgar Savisaar, keskkonnaametit kureeriv abilinnapea Arvo Sarapuu ja Põhja-Tallinna vanem Karin Tammemägi ringsõidu Põhja Tallinnas, peatähelepanu all korraldatud jäätmeveole ülemineku järgne olukord linnaosas.

Linnapea sõnul näitas ringsõit, et olukorraga ei saa olla rahul, kuigi see ei olnud enam niisugune nagu ehk mõned päevad tagasi.

«Näiteks Tööstuse tänav 97 juurest oli alles täna hommikul prügi ära veetud ja konteinerite ümbrus enam-vähem korras. Samas Sitsi tänaval Sitsi Marketi juures laiutas jätkuvalt kaupluse tekitatud prügimägi elamute akende all, mis on lubamatu,» märkis Savisaar.

«Põhja Tallinnas peab peale korraldatud jäätmeveole üleminekut kord prügiveoga majja saama nagu mujal linnas. Kindlasti kavatsen ametnikke, kelle tegemata töö tõttu on prügiveo korraldamine ebarahuldav, ka karistada,» märkis Savisaar.

Ka abilinnapea Arvo Sarapuu väljendas rahulolematust keskkonnaameti tööga, kuna talle oli teatatud, et näiteks Ristiku tn 20 maja juures on konteiner tühjendatud, aga seda polnud seni veel tehtud.

«Arvestades, et Põhja-Tallinnas ootab regulaarset tühjendamist 3500 konteinerit, neist täna 730, pean ma siiski ilmselgeks liialduseks nimetada eelmisel nädalal ligi 30 konteineri õigeaegselt tühjendamata jätmist jäätmetesse uppumiseks,» toonitas Sarapuu.

Ent ka viivitused üksikute konteinerite graafikujärgsel tühjendamisel on lepingutingimuste rikkumine.

«Selgitame välja vedaja süül tühjendamata jäänud konteinerite täpse koguse ja esitame kahjunõude,» kinnitas Sarapuu. Lepingujärgne trahv ühe konteineri tühjendamata jätmise eest on 50 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles