Sarapuu: prügivedaja hindas oma võimeid üle

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügi.
Prügi. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul hindas Põhja-Tallinnas prügiveo hanke võitnud firma Ekovir mõnevõrra üle oma võimet sujuvalt alustada tõrgeteta linnaosa teenindamist, kuid probleemipüstitust peab ta liialdatuks.

Sarapuu nentis, et esimesel nädalal esines olukordi, kus jäätmevedaja ei pääsenud objektile või ei leidnud koheselt mahuteid üles ja tekkisid viivitused graafikust kinnipidamisel. Abilinnapea sõnul on tänaseks tegemata tööd tehtud ja prügi veetud, kirjutab ERR Uudised.

«Arvestades, et Põhja-Tallinnas ootab regulaarset tühjendamist 3700 konteinerit, neist täna 730, pean ma siiski ilmselgeks liialduseks nimetada eelmisel nädalal ligi 30 konteineri õigeaegselt tühjendamata jätmist jäätmetesse uppumiseks,» toonitas Sarapuu.

Samas lisas ta, et ka viivitused üksikute konteinerite graafikujärgsel tühjendamisel on lepingutingimuste rikkumine, mistõttu selgitatakse välja vedaja süül tühjendamata jäänud konteinerite täpne kogus ja esitatakse kahjunõue.

Lepingujärgne trahv ühe konteineri tühjendamata jätmise eest on 50 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles