Kohus võttis Rae valla eksjuhtide kohtuotsuseks lisaaaega

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rae valla endised juhid Meelis Kasemaa ja Veigo Gutmann kohtusaalis.
Rae valla endised juhid Meelis Kasemaa ja Veigo Gutmann kohtusaalis. Foto: Peeter Langovits

Algselt oleks Harju maakohus pidanud Rae valla eksjuhtide Veigo Gutmanni ja Meelis Kasemaa kriminaalasjas otsuse tegema homme, kuid reedel otsustas kohus määrata otsuse kuulutamise 11. aprillile.


Jaanuari lõpus toimunud kohtuvaidluses nõudis Põhja ringkonnaprokurör Vallo Kariler Gutmanni ja Kasemaa süüdimõistmist toimingupiirangu teadvas rikkumises suures ulatuses ning Gutmannile rahalist karistust 15 227 eurot ja Kasemaale 26 229 eurot,» vahendas ERRi uudisteportaal.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi osalesid toonane Rae vallavolikogu esimees Gutmann ja abivallavanem Kasemaa 2007. aasta jaanuarist kuni detsembrini Tallinna-Tartu maantee ääres asuva maa-ala detailplaneeringu menetlemisel, kuid varjasid samal ajal oma varalisi huve seoses sealsete kinnistutega.

Süüdistuse andmeil soetasid Reformierakonda kuuluvad Gutmann ja Kasemaa koos äripartneritega Lehmja külas kaks kokku 14,1 hektari suurust kinnistut, et teenida pärast detailplaneeringu kehtestamist nende edasimüügist kasu.

Gutmanni kaitsja Raivo Laus ja Kasemaa kaitsja Kalev Aavik leidsid, et nende kaitsealused tuleks kogu süüdistuse ulatuses õigeks mõista, mullu oktoobris alanud protsessil ei tunnistanud Kasemaa ja Gutmann end suures ulatuses toimingupiirangu rikkumises süüdi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles