Elukohajärgse kooli määramiseks on esitatud 2587 taotlust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

8. märtsi hommikuse seisuga oli Tallinnas elukohajärgse kooli määramiseks esitatud 2587 taotlust.


Neist 2383 esitati eKooli kaudu ja paberkandjal 204 taotlust, teatas Raepress. Esitamata on veel 2138 taotlust.

28. veebruari seisuga oli rahvastikuregistri andmetel kooli tulevaid lapsi 4586, kuid tänase seisuga on lisandunud 225 kuueaastast last, keda vanemad soovivad kooli panna. Nii on haridusameti andmebaasis hetkeseisuga kokku 4836 koolitulijat.

Osa neist jääb lõpuks siiski tulemata – lapsed, kes elavad ja õpivad tegelikult välismaal, lähevad erakooli või saavad koolipikendust. Koolikohad tuleb neile aga siiski määrata, kui nende vanemad ei ole haridusametile teatanud, et laps Tallinna munitsipaalkooli ei tule.

Haridusamet soovitab kõigil lapsevanematel, kelle laps läheb esimesse klassi 2013. aasta septembris, taotluse kindlasti esitada. Taotlus on oluliseks infoallikaks lapsele sobivaima kooli määramisel. Taotluse esitamiseks on aega kuni 15. märtsini.

Vanemad saavad teate koolikoha määramise kohta: kes esitas taotluse eKoolis, saab ka vastuse e-aadressile, kes esitas paberil, saab vastuse postiaadressile. Seda hiljemalt 25. maiks. Hiljemalt 10. juuniks tuleb vanemal koolikoht kinnitada. Kinnitamata koolikohad jäävad vabaks ja sinna saavad alates 15. juunist kandideerida kõik soovijad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles