Lageraiet teinud metsafirma ja töötajate rahakaristused jäid jõusse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harvester.
Harvester. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna ringkonnakohus jättis täna muutmata Harjumaal Kõue vallas ebaseadusliku raiega tegelenud firmale ja selle töötajatele mõistetud rahakaristused.

Ringkonnakohus jättis muutmata Metsaharvenduse OÜ ja selle juhi Sven Plussi (39) süüdimõistmise oma töötaja ebaseaduslikule raiele kallutamises ning firma töötaja Tarmo Reinla (39) ebaseaduslikus raies, vahendas ERR Uudised.

Kohus jättis samaks firmale mõistetud rahalise karistuse 20 000 eurot, Plussile mõistetud rahalise karistuse 816 eurot ning Reinlale 1695 eurot. Ühtlasi jäi muutmata kõigilt kolmelt riigi kasuks  kuritegoa tekitatud kahju väljamõistmine kokku 15 676,80 eurot.         

Kohtueelsel uurimisel kogutud andmetel oli Metsaharvenduse OÜ-l lubatud keskkonnaameti otsusel teha harvendusraie 2,3 hektari suurusel maatükil Harjumaal Kõue vallas ja võtta seal maha umbes 109 tihumeetrit metsamaterjali.

Harvesterijuht Tarmo võttis firmale kuuluval maatükil esmalt maha osa puid, kuid kahjustas sellega ka kasvama jäänud puid. Raiet kontrollima tulnud juhatuse liige Sven andis seejärel talle korralduse teha lageraie. Maatükil langetati kõik seal kasvanud puud peale ühe ja realiseeriti puiduhakkena. Takseerkirjelduse järgi oli metsamaterjali kokku 437 tihumeetrit.

Süüdistuse järgi tekitasid süüdistatavad nõnda keskkonnale kahju 15 676,80 eurot ja selles ulatuses esitas keskkonnainspektsioon ka nende vastu tsiviilhagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles