Naistepäev tõi välja vanalinna liikluse kitsaskohad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilleostjate autod tekitasid Viru ja Aia tänava nurgal paraja liikluskaose.
Lilleostjate autod tekitasid Viru ja Aia tänava nurgal paraja liikluskaose. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinlaste kõrgendatud huvi Viru tänava lillekioskite kaubavaliku vastu  tõi välja puudused vanalinna liikluskorralduses.


Viru tänav suleti hiljuti kivituvidega ning jäeti sinna vaid kitsas läbisõidukoht. Täna hommikupoolikul kasutasid seda usinasti lillemüüjate varustajad. Äri kees niikaua, kuni üks politseipatrull ennast seal paika sättis ning läbisõitu takistas.

Sealsamas on ka parkimist keelav märk, mis võtab Viru tänava vasakpoolses servas paar parkimiskohta vähemaks. Seda märki aga eirasid lilli ostma tulnud inimesed süstemaatiliselt. Isegi neid manitsevatele politseinikele püüti vastu vaielda ja kiiresti lillede järel ära käia.

Politseinikel õnnestus mõnda aega läbipääs vaba hoida, kuid siis blokeeris selle oma autoga üks noormees, kes esiaknale puudega inimese kaardi sättis. Politseinikud kontrollisid nii kaarti kui juhi dokumente ja tegid selgeks, et asi oli õige ning noormehel tõepoolest täielik õigus seal parkida.

Varsti sõitis kohale taksojuht Toivo Kadu, kes püüdis politseinikke veenda selles, et praegune liikluskorraldus on sel kohal läbi mõtlemata ja võib isegi ohtlik olla. «Näete, invaliid parkis sinna. Jah, tal on täielik õigus sinna parkida, aga kui nüüd oleks tuletõrjel või kiirabil vaja siit kiiresti läbi pääseda, mis siis saaks?» küsis Kadu.

Politseinikud väitsid, et nemad pole tänavaotsa sulgenud, kuid Kadu lõi tüdinult käega. «Ilma politsei ja päästjate kooskõlastusteta selliseid asju ei tehta. Võiksite natuke mõelda, enne kui asju kooskõlastate,» arvas taksojuht ning kinnitas Postimehele, et igale poole betoontõkete paigaldamine pole just kõige targem tegu.

Kui mõne muu suletud tänava juures on linnaametnikud väitnud, et erisõidukid pääsevad tõketest vajadusel mööda kas või mööda kõnniteed sõites, siis täna poleks see õnnestunud, sest sellegi koha peal seisid ees kärsitute lilleostjate autod.

Aia tänava algus, mille parempoolses servas tohivad parkida vaid linnavolikoguga seotud sõidukid, oli tihedalt autosid täis. Ilmselt naistepäeva tõttu aga oli autosid täis ka vasak teeserv. Seal olid kõik autod kahe rattaga kõnniteele pargitud, sest muidu oleks tänav läbipääsmatuks muutunud. Nii oligi tänavaäär täis vilkuvate ohutuledega valesti pargitud autosid. Munitsipaalpolitsei patrull oli ennelõunal seal käinud, kuid olevat rahulikult minema sõitnud.

Täna andis ennast tunda ka Vana-Viru tänava sulgemine. Ja nimelt nii, et Inseneri tänaval, mis on nüüd ainus võimalus Aia tänavalt Mere puiesteele sõita, tekkis küllaltki arvestatav ummik. Sõidukeid oli mõlemal suunal tavatult palju ning paarisajameetrise tänavalõigu läbimiseks autoga kulus tubli viis minutit.

Loomulikult jätkus ka neid, kes ei uskunud Vana-Viru tänava otsas olevaid keelumärke ja nende alt sisse sõitsid, et siis varsti jälle Aia tänavale tagasi trügida, tekitades sellega täiendavalt segadust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles