Amet lõpetas Partsi tagasiastumist nõudva reklaami uurimise

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebruari lõpus Kristiine keskuse juures asuvale parkimisplatsile seatud plakat.
Veebruari lõpus Kristiine keskuse juures asuvale parkimisplatsile seatud plakat. Foto: Liis Treimann / Postimees

Tarbijakaitseamet lõpetas Tallinnas Kristiine keskuse juures asuvale parkimisplatsile seatud majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi (IRL) tagasiastumist nõudva plakati osas menetluse ning otsustas, et tegu on poliitilise mõtteavaldusega.

Amet selgitas, et poliitilisele mõtteavaldusele ei kohaldu reklaamiseadus.

Kesknoorte peasekretär Tõnis Mölder ütles veebruari lõpus Postimehele, et plakati ülespaneku taga on erakonna noortekogu. Ta meenutas, et 18. veebruaril nõuti Partsi tagasiastumist Tallinnas ja järgmisel päeval Tartus toimunud meeleavaldusel, ega välistanud, et taolisi aktsioone toimub lähiajal veel.

Samasuguse sõnumiga silte kandsid veel sel nädalal ka Tallinna trammid.

Tarbijakaitseamet  märkis Keskerakonna noortekogu sõnavõttu kommenteerides, et amet kohtleb kõiki ametisse laekuvaid pöördumisi võrdselt, sealhulgas on tavapärane menetluspraktika, et asjaolude selgitamiseks võetakse ühendust isikutega, kellel võib olla asjassepuutuvat informatsiooni.

Kesknoorte hinnangul näis tarbijakaitseameti menetlus Juhan Partsi tagasiastumist nõudva plakati osas välja võimu ärakasutamisena.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles