Rahvaülikool õpetab koristama ja tervislikult toituma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne korteri näitamist potentsiaalsetele ostjatele võiks võtta korralikult tolmu ja toad ära tuulutada. Korras korterit on hõlpsam müüa.
Enne korteri näitamist potentsiaalsetele ostjatele võiks võtta korralikult tolmu ja toad ära tuulutada. Korras korterit on hõlpsam müüa. Foto: SCANPIX

Märtsikuus algavad Tallinna Rahvaülikoolis mitmed praktilisi oskusi arendavad kursused.


Mart Tartlani juhendamisel tutvutakse arvutile loodud pahavaraga ning õpitakse oma masinat kaitsma nakatumise ja häkkerite-kräkkerite vastu, mööda ei minda ka mobiiltelefone ohustavatest viirustest. Kursus kestab 12.-19.märtsini, kokku neli tundi.

Kevadet silmas pidades alustavad kaks gruppi aiaplaanide joonistamisega. Eesmärgiks on valmis saada konkreetsele kodule, perele ja rahakotile sobiv ning ümbrusega kooskõlas olev aiaplaan. Grupid on väikesed - kummaski vaid seitse osalejat. Juhendaja on Mailis Laanemäe, kursused algavad 13. ja 18. märtsil, kokku on 24 tundi.

16. märtsil alustab toortoidu koolituse kursus, mida juhendab Aare Mae. Oodatud on need, keda huvitab organismi puhastav toitumine. Teemad on: taime- ja toortoitumise filosoofia, taimetoitluse eelised ja ohud, taime- ja toortoitlase toidupüramiid, köögi ettevalmistus, produktide valik ja nende säilitamine, toiteväärtused ning võrdlus termiliselt töödeldud toodetega, holistiline söömistraditsioon ja mahetervise printsiibid. Iga teema juurde kuulub loeng-arutelu ning sellele järgneb praktiline osa.

Kevadist suurpuhastust silmas pidades oodatakse huvilisi 27. märtsil algavale kerge ja tervisliku koristamise kursusele, mida juhendab Helge Alt. Juttu tuleb koristamise eesmärgist, mustusest meie ümber, koristamise ja tervise seostest, milliseid aineid ja tarvikuid koristamisel kasutada, kuidas puhastada erinevaid pinnakatteid. Jagatakse ka häid nippe koristamiseks. Juhendaja Helge Alti sõnul saab kursuse jooksul selgeks, kui vahva töö on tegelikult koristamine ning et selle jaoks ei pea kulutama väärtuslikke õhtuid või nädalavahetusi.

Lisaks mainitutele algavad märtsikuus veel järgmised kursused: looduslikud kosmeetikumid, sissejuhatus massaaži põhitõdedesse, loodusfotograafia, ikebana, rõivaste õmblemine, kõnelevad majad, pelmeenide töötuba jt.

Lisainfo Tallinna Rahvaülikooli kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles