Nõunik: kogu tervet mõistust ei ole võimalik seadusesse kirjutada

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Rebane
Epp Rebane Foto: Liis Treimann

Haridusministri nõuniku Epp Rebase sõnul on seaduse mitmeti tõlgendamise võimalus tekitanud Tallinnas segaduse 1. klassidesse sisseastumisega, kuid tema sõnul pole kogu tervet mõistust seadusesse võimalik kirjutada.

Epp Rebane tõdes ETV saates «Kahekõne», et Tallinnas toimuv tormijooks eliitkoolidele ja koolikatsed pole inimlik, kuigi seaduses ei ole kunagi mõeldud, et see nii olema peaks, vahendas ERR Uudised.

Rebase sõnul on Tallinn teist aastat järjest käsitlenud seadusesätet niimoodi, et on võimalik kolm näitajat kõrvuti panna võrdväärsetena, kuigi on küll öeldud, et esmajärjekorras, aga õiguskantsler on öelnud, et saab nii mõelda, et kõigepealt arvestatakse vanemate soove.

Rebane lisas, et sel aastal peab Tallinn veel segaduse ära kannatama, kuid järgmiseks aastaks loodetakse seadust veel selgemaks kirjutada, nii et seda mõtet ei saa mitmeti tõlgendada.

Rebase sõnul koolikatseid olla ei tohiks, kuid ikkagi on tekkinud koolidesse tohutud järjekorrad ning lastele närvipinge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles