Tallinn tõhustab uue eeskirjaga pakendite liigiti kogumist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügi.
Prügi. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tallinna linnavolikogu tänase otsuse kohaselt jõustub Tallinnas tulevast aastast uus jäätmehoolduseeskiri, mis tõhustab pakendite liigiti kogumist.

Uue eeskirja kohaselt on laiendatud nt jäätmevedaja mõistet, täpsustatud probleemtoodete liike, täiendatud kergesti riknevate, haisvate ja lendlevate jäätmete loetelu ning hõlmatud suurjäätmete mõistega ka jõulukuused, mille kogumine ja äravedu on siiani pärast jõule tekitanud probleeme.

Samuti on jäätmehoolduseeskirja lisatud kohustus, et kinnistul peab olema biolagunevate jäätmete mahuti, kui jäätmeid tekib nädalas rohkem kui 20 kg või kui kinnistul tegutseb vähemalt 25 istekohaga toitlustusettevõte või lasteaed, kool või haigla, milles on vähemalt 112 kohta.

Eeskirja on täiendatud tootja kohustusega tagada tema valmistatud, edasimüüdud või sisseveetud probleemtootest tekkivate jäätmete tasuta kogumine ja taaskasutamine või kõrvaldamine. Edaspidi võib jäätmeid viia jäätmeloa ja ohtlike jäätmete käitluslitsentsiga vanametalli kogumiskohta. Pakendipunktis peab eri mahutitega olema tagatud vähemalt järgmiste pakendimaterjali liikide eraldi kogumine: paber- ja kartongpakend, klaas- ja segapakend.

Pakendijäätmete liigiti kogumise süsteem on muudetud elanikele arusaadavamaks ja mugavamaks ning keskkonnanõuetele vastavaks. Pakendite ja pakendijäätmete kogumine on lubatud pakendikoti teenusena, mille puhul tuleb vähemalt klaas- ja segapakend eraldi koguda. Teenus, sh pakendikott peab olema jäätmevaldajale tasuta.

Abilinnapea Arvo Sarapuu märkis, et vajaduse muuta linnavolikogu varasemat määrust, millega oli kehtestatud senine jäätmehoolduseeskiri, tingis jäätmeseaduse sätete rakendamine ning samuti vajadus suurendada pakendijäätmete liigiti kogumist. Elanikud saavad täpsemat teavet muudatustest võrgulehelt www.prugi.ee või oma korteriühistu kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles