Konkurentsiamet: põhjendatud soojuskao maksab kinni tarbija

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soojatoru.
Soojatoru. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Konkurentsiamet, kelle kooskõlastada on millised kulud sisalduvad soojuse lõpphinnas, edastab, et põhjendatud soojuskao maksab kinni tarbija.

«Põhjendatud soojuskaod on hinda lülitatud ning need maksab kinni tarbija. Põhjendamatuid kadusid hinda ei lülitata ning need maksab kinni soojusettevõtja. See motiveerib ettevõtjat efektiivsemalt tegutsema ning vajadusel investeerima,» edastas Konkurentsiamet.

Vastavalt Konkurentsiameti poolt välja töötatud «Soojuse piirhinna kooskõlastamise põhimõtetele» võetakse soojuse hinna kooskõlastamisel aluseks trassikao tegelikud näitajad, mis ei tohi olla kõrgemad tehnilistest nõuetest.

Trassikadude tehnilised nõuded taotlevad käesoleval aastal soojakadu mitte üle 19 protsendi. Alates 2017. aastast peab omavalitsus olema suutnud viia küttekao vähemalt 15 protsendini.

Konkurentsiamet märgib lisaks, et kaasaegse tehnoloogia kasutusele võtmisega on saavutatud Eesti efektiivsemates kaugkütte võrgupiirkondades trassikadu alla 10 protsendi, samas kui on olemas kaugküttevõrke, kus trassikadu moodustab endiselt üle 26 protsendi.

AS Tallinna Kütte edastusel on Tallinna küttekadu kehtivate nõuete piires.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles