Reaalkooli erakool värbab õpilasi, omamata koolitusluba

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna reaalkool avab naabruses asuvas endises politseimajas erakooli. Pildil Alar Tamkivi
Tallinna reaalkool avab naabruses asuvas endises politseimajas erakooli. Pildil Alar Tamkivi Foto: Toomas Huik

Tallinna reaalkool plaanib sügisel avada erapõhikooli, kuhu hakatakse alates käesolevast kuust 1.-7. klassi reaalkallakuga õpilasi kirja panema, kel polnud munitsipaalkooli katsetel piisavalt õnne.

Et aga reaali põhikool saaks ka reaalselt ellukutsutud on selle käivitamise eestvedajal RK hariduse MTÜ-l tarvis koolitusluba.

«Selleks, et avada kool 1. septembril, on vaja hiljemalt 1. aprilliks esitada haridus- ja teadusministeeriumile loodava kooli õppekava. Reaali Põhikool esitas väga mahuka dokumendi (ca 500 lehekülge) juba eelmise aasta lõpul,» kinnitab RK hariduse MTÜ juhatuse liige Alar Tamkivi.

Veebruaris sai MTÜ ministeeriumilt tagasiside, kus juhti tähelepanu mõningatele puudujääkidele. «Nii mahuka materjali sisse olid lipsanud ka mõned näpuvead,» kommenteeris Tamkivi, kes kokkuvõttes näeb, et ministeeriumi suhtumine oli väga heatahtlik ja soovitused asjalikud.

Puuduste kõrvaldamiseks anti aega 15. märtsini. «Esitame täiendatud dokumendi ministeeriumile selle nädala lõpus. Loodame saada koolitusloa aprilli alguses,» jääb Tamkivi optimistlikuks.

Eilse seisuga oli erakooli nimekirja registreerinud 99 last, kellest 55 soovib astuda esimesse klassi. «Meeldivalt suur huvi on olnud ka teise ja kolmandasse klassi minevate laste vanemate poolt. Planeerime sügisel avada kaks esimest ja kaks vanemat klassi - vastavalt huvile ja täituvusele,» avaldas Tamkivi tulevikuplaane, rõhutades, et kõik lapsed läbivad ka kooliküpsuse katsed.

Tamkivi on varem kinnitanud, et loodava reaali põhikooli kantakse reaalkooli vaimsus üle ning lapsi võetakse vastu sugugi mitte lapsevanema rahakoti paksuse (õppemaks loodavas koolis saab olema ligi 1500 eurot aastas), vaid eelkõige võimekuse alusel reaalainetes. Ühe klassi avamise eelduseks peab Tamkivi 15 õpilase täitumist vastavas õppeastmes.

Haridus- ja teadusministeerium edastas, et ei näe mingeid põhjuseid, miks erakool koolitusluba ei peaks saama. «Kui koolitusloa taotlus, kool ja selle tegevus vastab õigusaktidele, siis annab riik koolile loa,» kinnitas haridus- ja teadusministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Argo Kerb.

«Samas on ebakorrektne õpilaste vastu võtmine enne koolitusloa saamist ehk õpilaste registreerimine olematusse kooli,» nentis Kerb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles