Õiguskantsleri hinnangul läks Tallinn põhiseadusega vastuollu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiguskantsler Indrek Teder
Õiguskantsler Indrek Teder Foto: Liis Treimann

Kuu aega tagasi tegi õiguskantsler Indrek Teder Tallinna volikogule ettepaneku muuta linna põhimäärus seadustele vastavaks. Volikogu surus siiski keskerakondlaste häältega oma tahtmise läbi. Seega kohtusse minek oli õiguskantsleril sunnitud käik.


«Probleem on reaalselt olemas, kas siis kohalik omavalitsus saab seadusandjaks, hakata ise kehtestama reegleid ja sisustama seadusi. Minu meelest ei saa ja see küsimus vajab lahendusi. Ja seda saab teha ainult riigikohus,» rääkis Teder, vahendas Reporter.ee.

Samal ajal, kui Tallinna linn riigikohtusse kaevati, teeb Keskerakond agaralt valimiskampaaniat just venekeelsete elanike seas. Venelanna Ljubov Mets on üks neist, kes peab end sellise kampaania ohvriks.

Linnaosade kaotamise vastu on Ljubovi sõnul kõik tema tuttavad, isegi Lasnamäelt. Linnaosade kaotamise eesmärk on aga üsna üheselt mõistetav.

«Selle asemel, et me võtaksime Reformi- ja Keskerakonna kokku ja mõtleksime, kuidas oleks parem sellest kriisist välja tulla. Ansip mõtleb selle üle, aga Savisaar ei! See on ju täielik pettus!» oli Ljubov nördinud.

«Praegusel juhul on probleemiks see, et tegelikult on ju linnaosad kõik säilinud. On toimunud lihtsalt ümbernimetamine. Nagu me kõik aru saame, siis valimiste korraldamise eesmärgil. Kas selline trikitamine ikkagi Eesti õigusruumis on lubatud või mitte? Minu meelest ei ole lubatud,» rääkis Teder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles