Neitsitorni remont jõudis lõpule

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neitsitorn.
Neitsitorn. Foto: Peeter Langovits

Täna lõpetatakse pidulikult Neitsitorni kohvik-muuseumi ligi aasta kestnud renoveerimistööd.


Abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul tähistab ehitustööde lõpp Neitsitorni uut hingamist ja algust. «Linnamuuseumile on see uueks väljakutseks ja heaks võimaluseks tutvustada väärtuslikku, UNESCO maailmapärandisse kuuluvat linnakindlustuste ansamblit, aga ka Tallinna värvikat ajalugu ja söögikultuuri,» lausus Kõlvart.

Tööde käigus renoveeriti Neitsitorni neli korrust, ehitati välja maa-alused köögiruumid ning ruumid muuseumi tarbeks. Lisaks valmis Neitsitorni ja Kiek in de Köki suurtükitorni ühendav uus kaitsekäik, renoveeriti Neitsitornist Tallitorni suunduv kaitsekäik ning korrastati Taani kuninga aia välilava.

Torni kolmel korrusel hakkavad paiknema vanalinnavaatega kohvikuruumid, kelder, esimene korrus ja Kiek in de Köki suurtükitorni viiv kaitsekäik annavad külastajale võimaluse tutvuda linnamuuseumi koostatud püsiekspositsiooni ja ajutiste näitustega.

Kultuuriväärtuste ameti juhataja Aini Härmi sõnul algab nüüd arendusprojekti teine etapp - ekspositsiooni ülesseadmine, sisekujunduse ja eriosade teostus ning siis juba Neitsitorni avamine linnarahvale veel sel aastal.

Neitsitorni ja Taani kuninga aeda kavandatakse uut turismimagnetit – kohvik-muuseumi, mille ekspositsiooni loomisel on muuseumil abiks sisekujundaja Maile Grünberg.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles