Lev Erenburgi teater toob Tallinna kaks eksklusiivlavastust täiskasvanutele

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen lavastusest «Madriidi..Madriidi»
Stseen lavastusest «Madriidi..Madriidi» Foto: promo

Tänavu jaanuaris Eesti parimatele näitlejatele meeldejääva meistriklassi andnud Peterburist pärit maailmakuulus lavastaja Lev Erenburg toob juba märtsikuus Tallinnasse oma teatri, et mängida 21. ja 22. märtsil kahte musta huumoriga täidetud venekeelset etendust: «Madriidi..Madriidi» ja «Orkestrit». Vene Teatri osakonnajuhataja Andres Ingermani sõnul kannab korduvalt Kuldse Maskiga pärjatud Erenburgi teater endas Stanislavski vaimu ja võlub vaatajaid eelkõige näitlejate meisterlikkuse ja šokeeriva realistlikkusega.

«Venemaal öeldakse, et kes ei ole näinud Stanislavskit, peaks kindlasti nägema Erenburgi,» ütles Vene Teatri müügiosakonna juhataja Andres Ingerman. Tema sõnul meelitati Peterburis tegutsev Erenburgi teater Eestisse siinse Vene Teatri kunstilise juhi Marat Gatsalov initsiatiivil ja tänu tema isiklikule tutvusele Lev Erenburgiga.

«Tegemist on kaasaja ühe maailma parima lavastusmeistriga, Konstantin Stanislavski õpilase Georgi Tovstonogovi õpilasega, kes suudab näitlejatest heas mõttes välja imeda ja välja väänata kogu sügavuse ja isikupära ning kasvatada selle orgaaniliselt etenduse külge. Erenburgi etendused valmivad mitme aasta vältel ja on alati lahutamatult seotud konkreetsete näitlejatega, kelle eemalejäämisel lõpetatakse ka etendused. Ainult nii usub ta saavutavat kvaliteedi, millega vaatajat tõeliselt lummata.»

Jaanuaris Eestis oma meistriklassiga paljusid Eesti parimaid näitlejaid vaimustanud Lev Erenburg on mitme kõrgaharidusega (arst, lavastaja, filoloog, näitleja) Peterburis elav juut, kelle lavastuste omapäraks peetakse oskust pakkuda teatrikülastajatele võimalust näha näitlejate poolt kehastatud inimeste sisse selle pildi kogu ilus, realismis ja vulgaarsuses. Kuna tegu on sageli kompromissitult šokeerivate etüüdidega, on ka Tallinnas mängitavad etendused alla 18.aastastele ja nõrganärvilistele mittesoovitatavad.

Etendust «Madriidi..Madriidi» saab Vene Teatris näha 21. märtsil ja etendust «Orkester» mängitakse 22.märtsil. Kuna etendused toimuvad väikeses saalis, kus on alla 100 istekoha, soovitab Vene Teater kaasaja dramaturgia suurematel sõpradel piletid varakult broneerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles