Politsei uurib lehmade mahalaskmise asjaolusid

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahipüss
Jahipüss Foto: Internet

Politsei algatas väärteomenetluse esmaspäeva õhtul Rae vallas külakarjamaal rohtu söönud kolme laupäeva õhtul avariisid põhjustanud ning kadunuks jäänud lehma hukkamise asjaolude uurimiseks.

Laupäeva õhtul põhjustas lahtipääsenud 14-pealine lehmakari Tallinna-Tartu maantee 16. kilomeetril Vaida piirkonnas neli liiklusavariid, milles inimesed õnneks kannatada ei saanud. Hukkus viis looma. Tallinna-Tartu maantee lähedale Kurna ja Kiili metsade vahele jäi jooksu 9-pealine loomakari, mida hoolimata otsingute korraldamisest ei leitudki.

Koertekoda.ee foorumis kirjeldati, kuidas inimesed märkasid esmaspäeva õhtupoolikul kolme lehma Järvekülas Rae vallas Uuesalus küla aasal rohtu söömas ning helistasid kell 16.07 politseisse.

Foorumis kirjeldatu järgi oli viie minuti pärast kohal kaks maasturit ja üks kaubik ning kolm lehma lasti lihtsalt inimeste silmade all maha. Hukkamine toimus 400 meetri kaugusel majadest ning seda nägi pealt vähemalt üks laps.

Foorumis väideti veel, et need lehmad ei saanud kindlasti enam liiklust ohustada, kuna aasa ja autotee vahele jääb jõgi ning avaldati nördimust, et tullakse lihtsalt elamurajooni ja tapetakse inimeste nähes loomi.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Martin Luige sõnul oli politsei teadlik, et loomade omanik kavatses viimase võimalusena kasutada jahimeeste abi, kuna loomad olid muutunud ohtlikuks.

Samuti ütles ta, et politsei ja loomade omanik on olnud otsingute vältel pidevas kontaktis ning et loomi ei hukanud politsei.

Põhja prefektuur on algatanud väärteomenetluse selle kohta, kuidas loomad täpselt hukati ning ka selle kohta, kelle võimalikul süül ja kuidas loomad algselt üldse lahti pääsesid.

Politsei on Luige sõnul väga tänulik kõigile pealtnägijaile, kes on juba andnud politseile põhjaikku infot selle kohta, kuidas lehmad täpselt hukati. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles