Ühistransport muutub Tallinnas üha populaarsemaks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ühissõidukite elektrooniline piletisüsteem.
Tallinna ühissõidukite elektrooniline piletisüsteem. Foto: Toomas Huik

Eelmise aasta viimaste kuudega võrreldes on Tallinna ühistranspordi kasutatavus 14 protsendi võrra kasvanud.


Transpordiameti tellimusel läbi viidud küsitluse tulemused näitavad, et ühistranspordi kasutatavus kasvab veelgi - veebruaris ütles kuus protsenti vastanutest, et sõidavad ühistranspordiga sagedamini kui nad tegid seda aasta alguses, vahendas Raepress.

Linnavalitsus jälgib tasuta ühistranspordile ülemineku järgset olukorda väga tähelepanelikult ning uurib sõitjate rahulolu muutumist, monitoorides uuringufirma OÜ Eesti Uuringukeskus kaasabil igakuiselt linnaelanike arvamust.

Küsitluses paluti inimestel hinnata ühiskaartide valideerimise arusaadavust ja mugavust, sõiduplaanidest kinnipidamist ja intervalle ning transpordivahendite täituvust, puhtust ja korrashoidu.

Võrreldes jaanuariga on hinnang ühiskaartide valideerimise arusaadavusele ja mugavusele kasvanud – järelikult on süsteemiga tasapisi harjutud ning süsteem toimib hästi. Paranenud on ka hinnang sõiduplaanist kinnipidamisele.

Kui kuu aega tagasi hindas seda heaks 75 protsenti vastanutest, siis veebruaris 79 protsenti. Hinnangud sõiduintervallidele ja transpordivahendite täituvusele on jäänud samale tasemele. Ent hinnangud transpordivahendite puhtusele ja korrashoiule on paraku liikunud kehvemuse poole.

Ühistranspordiga sõitmise põhjendusena nimetati jaanuaris peamiselt seda, et lihtsalt eelistati seda muudele liikumisviisidele (59 protsenti) ja seda, et ühistransport on tasuta (24 protsenti), veebruarikuu vastajad nimetasid aga esimese põhjusena asjaolu, et ühistransport on tasuta (60 protsenti).

Positiivsed hinnangud mistahes uuritud aspektidele jäävad vahemikesse 57 kuni 83 protsenti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles