Elukohajärgse kooli määramiseks on Tallinnas esitatud 2028 taotlust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

5. märtsi seisuga on elukohajärgse kooli määramiseks esitatud 2028 taotlust ehk 43,4 protsenti, neist eKooli kaudu on esitatud 1904 ja paberkandjal 124 taotlust.


Esitamata on veel 2648 taotlust, rahvastikuregistri andmetel on tänavu septembriks koolikohustuslikku ikka jõudvaid lapsi pealinnas 4676, teatas Raepress.

Haridusamet soovitab kõigil lapsevanematel, kelle laps läheb esimesse klassi 2013. aasta septembris, taotluse kindlasti esitada. Taotlus on oluliseks infoallikaks lapsele sobivaima kooli määramisel.

Taotluse esitamiseks on aega kuni 15. märtsini. Taotluste vormid on nii eKoolis kui ka haridusameti kodulehel avatud. Juhul, kui ka laps läheb õppima erakooli, asub õppima välismaal või mingil muul põhjusel Tallinna munitsipaalkooli ei astu, tuleb ka vanemal sellest haridusametit teavitada. Seda võib teha kas e-kirja teel või haridusameti kodulehel oleva vormi kaudu.

Vanemad saavad teate koolikoha määramise kohta vastavalt taotluse esitamisele. Kes esitas taotluse eKoolis, saab ka vastuse e-aadressile, kes esitas paberil, saab vastuse postiaadressile. Seda hiljemalt 25. maiks. Hiljemalt 10. juuniks tuleb vanemal koolikoht kinnitada. Kinnitamata koolikohad jäävad vabaks ja sinna saavad alates 15. juunist kandideerida kõik soovijad.

Kogu esimesse klassi astumisega seotud info leiab Tallinna Haridusameti kodulehelt www.haridus.ee rubriigist «Hetkel oluline - Esimesse klassi 2013». Kõikide Tallinna koolide kontaktid on leitavad rubriigist «Kontaktid».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles