Komisjon hakkab uurima lastekodulapse surma põhjuseid

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinaküünal
Leinaküünal Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval said kuue lapse vanemad Heiki ja Siiri Tallinna lastekodust telefonikõne, et nende noorim laps, jaanipäeva paiku kaheaastaseks saama pidanud tüdruk, on surnud ning politseist nenditi eile, et surnukeha oli vägivalla tundemärkideta, vahendab EPL.

Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni korraldusel moodustas Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuameti juhataja oma käskkirjaga komisjoni eesmärgiga selgitada välja Tallinna lastekodulapse surma asjaolud.

Täna moodustati laiapõhjaline Sotsiaal- ja Tervishoiuameti komisjon, et uurida surmajuhtumit Tallinna lastekodus ja selgitada välja selle põhjus.

Komisjoni kuuluvad lisaks sotsiaal- ja tervishoiuameti esindajatele  lastehaigla neuroloog, patoloog ning lapse perearst.

«See on äärmiselt kahetsusväärne juhtum, mis  vajab üksikasjalikku uurimist,» ütles abilinnapea Merike Martinson.

«Peame saama täieliku ülevaate lapse haigusest ning haiguskulust ning tegema kõik, et tulevikus vältida taoliste juhtumite võimalikkust,» lisas Martinson.

«Kui surm oli põhjustatud ebapiisavast jälgimisest või hooletusest, ei  saa see  jääda karistuseta, kuigi lapse elu see enam tagasi ei too.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles