15 aastat tegutsenud söögikoht saab planeeringu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexpress OÜ Aasia kiirtoidukoht Kadaka teel.
Alexpress OÜ Aasia kiirtoidukoht Kadaka teel. Foto: Mihkel Maripuu

Linnavalitsus algatas täna Kadaka tee 177a detailplaneeringu, mille eesmärk on Mustamäel 0,12 hektari suurusel maa-alal krundi moodustamine ning ehitusõiguse määramine ühekorruselisele toitlustuspaviljonile.


Planeeringu on linn sunnitud algatama seetõttu, et alal asub toitlustuskoht, mis tegutses samas kohas alates 1994. aastast Mustamäe linnaosa valitsuse poolt väljastatud tänavakaubanduse müügiloa alusel.

Söögikoha omanikfirma Alexpress OÜ Drumsticks nöökimisele tegi lõpu alles riigikohtu 2004. aasta otsus.

«Müügipaviljon-kioski kasutamine kaubandustegevuseks aastakümnete vältel avaliku võimu teadmisel tähendab seda, et avalik võim on tunnustanud müügipaviljon-kioski olemasolu seaduslikkust ja nimetatud ehitist ei ole võimalik ka vaatamata selle püstitamist käsitleva dokumentatsiooni mõningasele puudulikkusele pidada ebaseaduslikuks,» leidis riigikohus.

Sellega on kohalik omavalitsus riigikohtu hinnangul välistanud võimaluse, et tegemist on ebaseaduslikult püstitatud ehitisega. «Riigikohtu kolleegiumi arvates võib asjaolusid arvestades ehitise ekspluatatsiooni vastuvõtmise akti asendada ka avaliku võimu tegevus, millega sisuliselt tunnistatakse valminud ehitis nõuetele vastavaks ning lubatakse ehitist kasutada vastavalt kavandatud otstarbele,» seisab otsuses.

Peale juba olemasoleva paviljoni ehitusõiguse määramisele on planeeringu eesmärgiks veel planeeritava ala heakorrastuse, haljastuse, juurdepääsuteede, parkimise ja tehnovõrkudega varustamise põhimõtteline lahendamine.

Planeering lubab ehitada söögikoha ühele küljele ka uue väliterrassi ning kohustab kinnistu omanikku rajama naabruses asuvate garaažide poolsesse külge tuletõkketarindi või tulemüüri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles