Nõmme muuseum tähistab 11. sünnipäeva

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jälgimäe kaart.
Jälgimäe kaart. Foto: Nõmme linnaosavalitsus

Täna, 5. märtsil tähistab Nõmme muuseum oma 11. sünnipäeva.


Kell 15 toimub sel puhul koosviibimine, kus Nõmme linnaosa vanem Erki Korp annab muuseumile üle dokumendid ja fotod Nõmme rajaja Nikolai von Glehni suguvõsalt, teatas linnaosavalitsus.

Korpi sõnul oli tal veebruaris au viibida Glehnide suguvõsa kokkutulekul Brasiilias ning perekonna paberid, fotod ja dokumendid palus tal muuseumile üle anda Nikolai lapselapselaps Manfredo von Glehn. «Glehni perekond leidis, et Nõmme muuseumis on nende asjade jaoks palju õigem koht kui Brasiilias. Tähelepanuväärseimad nendest on Jälgimäe kaart 1890. aastatest ning Nikolai von Glehni taskumärkmik,» lausus linnaosavanem.

Nõmme muuseumi tegevuse peamiseks eesmärgiks on linnaosa kultuuripärandit koguda ja säilitada. Praegune Nõmme muuseum peab oma eelkäijaks aastatel 1936-40 praeguses Nõmme muusikakoolis tegutsenud muuseumi. Nõmme on ainus Tallinna linnaosa, kus on oma linnaosamuuseum Külastajatele avati muuseum ajaloolise Nõmme raudteejaama ootesaali ja piletikassa ruumides 1. märtsil 2002.

Nõmme muuseum asub aadressil Jaama 18.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles