Indrek Tarand: Tallinna ei sobi Moskva park

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna panoraam.
Tallinna panoraam. Foto: Teet Malsroos/ Õhtuleht

Venemaa pealinna Moskvasse rajatava Tallinna pargi tarvis on moskvalastel olemas juba nii eskiisid kui ehitusload,  Tallinna rajatav Moskva park püsib praegu siiski arutelude tasandil.

«Moskva pargi idee sündis kahe aasta eest: 2010 oli Tallinnas külas delegatsioon Moskvast, meie delegatsiooni juhtis Deniss Boroditš, kohtumisel tekkis selline idee, mis sai ka protokollitud. Rohkem sellele tähelepanu ei pööratud, kuni mullu detsembris tulid moskvalased siia juba Tallinna pargi ideeed näitama - neil on olemas nii koht kui ka eskiisid, samuti ehitusload, meil on see alles ideena üleval,» selgitas abilinnapea Kalle Klandorf.

Eurosaadik Indrek Tarandit aga pahandab mõte luua Tallinna Moskva park. «Rabav uudis, aga kuhu jäävad Stalingradi, Sverdlovi, Abakumovi ja Lenini pargid?»küsis Tarand sarkastiliselt. «Näiteks Schnelli park (mida miskipärast ei nimetata selle suurepärase rajaja nimega) ja teised olemasolevad pargid oleks hea tahte korral võimalik veelgi paremini linnakodanikke teenima panna, selmet uusi helgeid Hrustšovi stiilis kampaaniaid korraldada. Kui aga kellegi on eriline Venemaa- armastus, siis niipaljukest võiks ikka teada, et meie jaoks on Peterburil ehk miski tähtsus, kuid Moskva?!» nurises Tarand.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles