Tallinnas alustab tööd Kesklinna eakate ülikool

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hopneri majas alustab tööd eakate ülikool.
Hopneri majas alustab tööd eakate ülikool. Foto: Peeter Langovits

Neljapäeval, 7. märtsil avab Raekoja platsil Hopneri majas uksed Kesklinna eakate ülikool.


Tegemist on hariva ettevõtmisega pensioniealistele, loengud eakate ülikoolis on eakatele tasuta, teatas Kesklinna valitsus.

Kesklinna vanema Mihhail Korbi sõnul on Kesklinna eakad läbi aegade näidanud end väga aktiivsest küljest – alati on olnud rohke osavõtt erinevatest üritustest ning eakad on tublilt kaasa rääkinud, kui on küsitud linnarahva arvamust. Seepärast otsustaski Kesklinna valitsus ellu kutsuda eakate ülikooli, et eakatel oleks jätkuvalt võimalus end eluga kursis hoida.

«Seoses elanikkonna vananemisega on eakad kõige kiiremini kasvav ja tähtsamaks muutuv rühm ühiskonnas. On oluline, et meie eakad ei tunneks end aktiivsest elust kõrvalejäetuna,» ütles Korb.

Taolisi eakate õppeasutusi on ka mujal maailmas, samuti Eestis, ja need on osutunud väga populaarseteks. Teiste koolide kogemused on näidanud, et õppimine vanemas eas hoiab vaimu noorena ning vähendab sotsiaalset tõrjutust.

Eakate ülikoolis saab õppida neljas teaduskonnas: Tallinna ajaloo teaduskond, psühholoogiateaduskond, terviseteaduskond ja riigiteaduste teaduskond. Teaduskondade raames toimuvad temaatikaga seotud loengud. Loengud hakkavad toimuma eesti ja vene keeles, üks kord nädalas.

Tallinna ajaloo teaduskonna lektor on kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa. Psühholoogiateaduskonnas peab loenguid eesti keeles psühhiaater Jüri Ennet, vene keeles psühholoog-konsultant Jelena Matvejeva. Terviseküsimustes valgustab tudengeid eesti keeles Zhong Yuan Qigongi treener Riina Hein, vene keeles arst-oftalmoloog Mark Levin. Riigiteaduste teaduskonnas jagab vajalikku teavet Enn Eesmaa.

Esimene õppeaasta kestab mai lõpuni ja loengutes osalejad saavad õppeaasta lõpul diplomi. Esialgu on kavas vastu võtta vaid kesklinna piirkonna eakaid, ent püütakse vastu tulla ka mujalt tulnud huvilistele. Kesklinna eakate ülikooli õppima registreerimiseks ja lisainfo saamiseks tuleks helistada Kesklinna sotsiaalkeskuse numbril 6 466 123 (Jane Hiibus).
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles