Abivajajate arv Tallinnas väheneb

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Toimetulekutoetust vajavate perede ja laste arv on Tallinnas tasapisi kahanema hakanud.


Kui 2011. aasta jaanuaris oli toimetulekutoetust saavaid lapsi – ehk lapsi, kes elasid süvavaesuses – Tallinnas pisut üle 1100, siis tänavu jaanuaris poolesaja võrra vähem, 953, kirjutas linnavalitsuse ajaleht Pealinn.

Ometigi ei ole see asjaolu kergendanud lastekaitsetöötajate ega lastega tegelevate organisatsioonide elu. Vaesus on üldiselt lahendatav probleem, raskem on tagada lapsele normaalsed peresuhted ja pingevaba kasvukeskkond.

«Meie päevakeskuses on lapsi tänavu rohkem kui varasematel aastatel,» tõdes Lasnamäe laste päevakeskuse juhataja Katrin Kuuseorg. «Pidime juba lastekaitsele ütlema, et nad enam lapsi siia ei suunaks, sest meil ei ole ruumi rohkem vastu võtta. Samas päris ukse taha me neid siiski ei jäta, tööd teeme nende laste ja peredega ikka edasi.»

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul ei tohiks ükski laps Tallinnas tühja kõhtu kannatada. «Igas linnaosas, välja arvatud Pirital, on päevakeskused, kus päevas sööb keskeltläbi 20-30 last,» ütles Martinson.

«Lisaks toitlustatakse lapsi Tähetorni lastekeskuses ja Peeteli sotsiaalkeskuses. Seega võib öelda, et Tallinnas pakutakse tasuta sooja lõunasööki vähemalt 200 lapsele päevas. Lisaks saavad rahalistes raskustes Põhja-Tallinna, Lasnamäe, Kristiine, Nõmme ja kesklinna pered toidupakke Eesti Toidupangalt,» lisas abilinnapea.

Osaliselt leiavad sotsiaalkeskused laste toitlustamise raha oma eelarvest, osalt tuleb see Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuametilt. Amet toetab sel aastal toimetulekuraskustes perede laste toitlustamist 47 934 euroga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles