Kristiine Prisma alkoholimüügikeeld läks linnale kalliks maksma

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunamullune alkoholimüügikeeld Kristiine Prismas.
Tunamullune alkoholimüügikeeld Kristiine Prismas. Foto: Liis Treimann.

Kristiine linnaosa valitsus peab maksma Kristiine Prismale üle 160 000 krooni kohtukulude eest, mis tekkisid ettevõtte ja linna vahelises kohtuasjas alkoholimüügilitsentsi äravõtmise üle.


Linnaosavalitsus keelas Kristiine Prismas alkoholi müümise 2007. aasta septembris pärast seda, kui politsei oli kindlaks teinud kaks juhust, kus üks kassapidaja müüs 17-aastasele noorukile pudeli õlut. Sama aasta 1. oktoobril peatas halduskohus esialgse õiguskaitse korras Prisma alkoholimüügikeelu ning samasuguse otsuse tegi ka Tallinna ringkonnakohus.

2007. aasta lõpus tühistas halduskohus linnaosavalitsuse otsuse Kristiine Prismalt alkoholimüügi õiguse äravõtmise kohta, leides et keeld on ebaproportsionaalne ehk ei vasta rikkumise raskusele.

Mullu detsembris ei rahuldanud Tallinna ringkonnakohus Kristiine linnaosa valitsuse kaebust ning jättis jõusse otsuse, millega tühistati Prismale seatud alkoholimüügi keeld. Siis viis linnaosavalitsus asja riigikohtusse, kuid tänavu veebruaris otsustas riigikohus kaebust menetlusse mitte võtta.

Halduskohtu ja ringkonnakohtu otsustega mõisteti Kristiine linnaosavalitsuselt ASi Prisma Peremarket kohtukulude katteks välja kokku 161 535 krooni 30 senti. Kuna ei linnaosa ega linna eelarves polnud sellist kohtukaotust ette nähtud, siis eraldas linnavalitsus selle täna reservfondist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles