Tallinn asutas Johan Pitka stipendiumi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johan Pitka monument
Johan Pitka monument Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Linnavalitsus otsustas tänasel istungil asutada Tallinna linna Johan Pitka stipendiumi ning kiitis heaks stipendiumi statuudi projekti.


Stipendium luuakse vastavalt Tallinna linnavalitsuse ja Eesti Mereakadeemia koostöölepingule ning selle statuudi on koostanud Mereakadeemia. Stipendium määratakse üks kord aastas kuni kümnele Eesti Mereakadeemia üliõpilasele.

Statuudi kohaselt korraldab Pitka stipendiaatide valimise spetsiaalne stipendiumikomisjon, mille koosseisu määrab Eesti Mereakadeemia rektor. Komisjoni koosseisu kuulub üks linnavalitsuse esindaja.

Stipendiumifondi suurus on 100 000 krooni aastas, ühe stipendiumi suurus on 10 000 krooni ning stipendiumide väljaandmist finantseerib linnavalitsus.

Stipendiaadiks võib olla täiskoormusega õppiv rakenduskõrgharidusõppe üliõpilane, kes on õppe- või teadustöös edukas ning ühiskondlikult aktiivne ning kelle jooksva õppeaasta kevad- ja sügissemestri kaalutud keskmine hinne on vähemalt 4,0, magistriõppe üliõpilane, kelle jooksva õppeaasta kaalutud keskmine hinne on vähemalt 4,0, üliõpilane, kelle uurimistöö on seotud Tallinna linna merendusalase, ökoloogilise, sotsiaalse või kultuuri- ja hariduskeskkonna arendamisega või magistriõppe üliõpilane, kes töötab Eesti Mereakadeemias kas õppejõuna või tugipersonali koosseisus

Tallinna linna Johan Pitka stipendiumid antakse välja Tallinna päeval 15. mail. Tänavuste stipendiumite jaoks eraldati raha linnavalitsuse reservfondist, sest Tallinna 2009. aasta eelarve koostamise ajal ei olnud Pitka stipendiumi statuuti veel ette valmistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles