Tallinna loomaaed muutis amuuri tiigri puuri väljamurdmiskindlamaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amuuri tiiger  Tallinna loomaaias.
Amuuri tiiger Tallinna loomaaias. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tallinna loomaaed lõpetas sellel nädalal amuuri tiigri puuri remondi, et vältida edaspidi jaanuari keskel juhtunud intsidentide kordumist, kui tiiger murdis puurist välja.

Tallinna loomaaia teatel sai tiigri puuri remont valmis selle nädala lõpus ning vahepeal trellitatud jääkarupuuri paigutatud tiiger kolib järgmise nädala alguses oma puuri tagasi.

Noor isane amuuri tiiger Pootsman kangutas jaanuari keskel öösel sisepuuri võre lahti ja tungis puuridevahelisse kordiori. Hommikuks ronis tiiger läbi enda kangutatud augu ise oma puuri tagasi. Loomaaia töötajad uinutasid pärast vahejuhtumit tiigri ja kolisid ta kõrvalasuvasse trellitatud jääkarupuuri.

Noor isane amuuri tiiger Pootsman jõudis mullu 26. detsembril Tallinna loomaaeda Moskva loomaaiast. Enne seda polnud Tallinna loomaaias isast tiigrit alates 2010. aasta jaanuarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles