Algas kodukohajärgse kooli taotluste esitamise aeg

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. september
1. september Foto: Sergei Trofimov / Den za Dnjom

Tänasest kuni 15. märtsini saavad Tallinna lapsevanemad esitada haridusametile taotlusi septembris munitsipaalkooli esimesse klassi minevatele lastele elukohajärgsete koolide määramiseks.

Esialgu saavad e-kooli kaudu või paberil ankeete esitada rahvastikuregistri andmetel Tallinnas elavad isikud.

Haridusamet rõhutab, et taotluse esitamine on väga oluline, sest taotluses saab lapsevanem haridusametit teavitada soovitud õppekeelest ning õdede-vendade õppimisest samas koolis, mis on elukohajärgse kooli määramisel olulised asjaolud. Samuti saab taotlusesse märkida kolm kooli, mida vanemad ise eelistavad. Taotlus annab ka teada, et koolikohta ka kindlasti soovitakse, ega asuta õppima erakoolis või välismaal.

Juhul, kui laps läheb õppima erakooli, asub õppima välismaal või mingil muul põhjusel Tallinna munitsipaalkooli ei astu, tuleks vanemal ka sellest haridusametit teavitada. Seda võib teha kas e-kirja teel või haridusameti kodulehel oleva vormi kaudu.

Elukohajärgse kooli määramise taotlused vaadatakse läbi pärast seda, kui lõpeb nende esitamise tähtaeg.

Koolide määramise peamisteks kriteeriumiteks on elukoha lähedus koolile ning õdede-vendade õppimine samas koolis. Võimaluse korral arvestatakse vanemate soove.

Juhul, kui mõne kooli läheduses on rahvastikuregistri andmetel rohkem õpilasi kui kooli on võimalik vastu võtta, võib komisjon arvestada ka rahvastikuregistrisse tehtud kande aega.

Hiljemalt 25. mail teatab haridusamet lapsevanemale, milline kool tema lapsele on määratud. Seda tehakse kas e-kooli kaudu, e-posti aadressil või kirja teel lapse aadressil. Seejäre tuleb vanemal hiljemalt 10. juuniks kooliga ühendust võtta ning esitada nõutavad dokumendid.

Vanemal on õigus määratud koolikohast loobuda. Sel juhul tuleb ise leida kool, kus on vaba koht. Peale 15. juunit võivad koolid vabade kohtade olemasolul õpilasi vastu võtta kooli vastuvõtu korra alusel.

Alates 15. juunist saavad Tallinna munitsipaalkoolides koolikohti taotleda ka mujal elavad isikud.

Kogu esimesse klassi astumisega seotud info leiab Tallinna Haridusameti kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles