Päästjad leidsid Tuulemaa sotsiaalmajas terve rea puudusi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
27. jaanuari öösel oli Tuulemaa tänava sotsiaalmaja ühes korteris tulekahju. Hoone valvuril õnnestus põlenud korterist päästa kaks last.
27. jaanuari öösel oli Tuulemaa tänava sotsiaalmaja ühes korteris tulekahju. Hoone valvuril õnnestus põlenud korterist päästa kaks last. Foto: Liis Treimann

Päästeameti spetsialistid andsid hiljuti põlenud Tuulemaa sotsiaalmajutusüksuse tuleohutuse tõstmiseks Tallinna Sotsiaaltöö Keskusele terve rea soovitusi.


Päästeameti esindajad andsid ülevaate Tuulemaa üksuses toimunud põlengu ajal tehtud päästetöödest ning jõuti järeldusele, et esimene tuletõrjuja on ikka kohapealne töötaja. Elu päästmine sõltub temast, nagu see toimus ka Tuulemaa põlengu ajal, mil valves olnud sotsiaalassistent päästis põlevast ruumist kaks järelvalveta väikelast, vahendas Raepress.

Päästeamet tõi välja kitsaskohad, mis nõuavad erilist tähelepanu, märkides evakuatsiooniks vajaliku koha olemasolu, hästi ligipääsetavaid evakuatsioonipääse, teadlikkust objektil viibivate inimeste arvust ja vajadust majutada kliendid vastavalt nende liikumisvõimele. Vajalike töödena toodi välja ka tuletõkkeuste paigutamine, miniköökidega tubades ja köökides temperatuuriandurite asendamine suitsuanduritega, samuti nõue hoida tuleohu vähendamiseks tubade uksed suletuna.

Sotsiaaltöö Keskuse juhataja Kersti Põldemaa sõnul paigaldatakse üksuste tagavaraustele nõuetekohased lukud, paigaldatakse valvekaamerad, korraldatakse kõikides üksustes uuesti evakuatsiooniõppused.

«Viime kõikides üksustes läbi koosolekud, kus anname klientidele selgitusi ja juhtnööre. Olen tubades reegleid karmistanud, näiteks saab nüüd elektririistu kasutada ainult köökides ja meie töötajad teevad igal õhtul enne öörahu tubade ülevaatuse,» rääkis Põldemaa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles