Mustamäel ilutseb tänaseni üksik poliitreklaam

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üht Mustamäe prügikasti ehtis poliitreklaam veel möödunud nädalavahetusel.
Üht Mustamäe prügikasti ehtis poliitreklaam veel möödunud nädalavahetusel. Foto: Lugeja

Kuigi alates 29. aprillist on poliitiline välireklaam keelatud, avastas tähelepanelik Postimehe lugeja nädalavahetusel Tallinnas Mustamäel ühelt prügikastilt Keskerakonna reklaami.


Ilmselt on tegemist reklaamifirma eksitusega, sest reklaami leidnud inimeste sõnul olid teistel samal tänaval asuvatel prügikastidel ühe kaubanduskeskuse reklaamid ning vaid ühte prügiurni kaunistab Keskerakonna reklaam, mis kuulutab, et «Reformierakonna ideed on ajaloo prügikastis!» ning et «Eesti vajab vahetust!»

Vabariigi valimiskomisjonist öeldi Postimees.ee'le, et komisjonile pole pärast 29. aprilli laekunud ühtegi teadet poliitiliste välireklaamide kohta. Ka Põhja politseiprefektuurist öeldi, et kõnealune Mustamäelt leitud reklaam on esimene, millest politseile seekordsel valimiseelsel perioodil teatatud on.

«Politsei alustab selles asjas väärteomenetlust. Praegu ei saa veel öelda, kas keegi on milleski süüdi või kas üldse selles asjas mingit süüd on, aga menetlust igal juhul alustatakse,» kinnitas prefektuuri pressiesindaja Pärtel-Peeter Pere.

Reklaamiseadus keelab poliitilised välireklaamid aktiivse valimiskampaania ajal. Aktiivse valimisagitatsiooni keeld algas tänavu üks päev pärast Euroopa Parlamenti pürgivate kandidaatide registreerimise viimast päeva ehk 29. aprillil.

Euroopa Parlamendi valimised toimuvad tänavu 7. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles