Politsei soovitab sulgeda kõrtsid kell kaks öösel

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige tihedamalt on öiseid meelelahutusasutusi vanalinnas  
Suur-Karja tänaval.
Kõige tihedamalt on öiseid meelelahutusasutusi vanalinnas Suur-Karja tänaval. Foto: Küllike Rooväli

Kesklinna politseijaoskonna juht Valter Pärn arvab politseistatistikale tuginedes, et mõistlik aeg lõbustusasutuste sulgemiseks oleks öösel kell kaks.


«Praegu kehtivate õigusaktide puhul on avaliku korra rikkumiste puhul kitsaskohaks eelkõige rikkumise tuvastamine. Kui näiteks tänaval on üks valjuhäälne inimene, on tuvastamine lihtne, kui aga tänaval on paarsada inimest, kes kõik räägivad normaalse häälega, on müra tihti suuremgi kui ühe lärmaja puhul, kuid kedagi ei saa samas rikkumises süüdistada,» lausus Pärn.

«Samuti, kui näiteks ühel tänaval on kõrvuti mitmed lõbustusasutused, siis politseil on võimatu tuvastada, milline neist konkreetselt elanike rahu rikub. Pealegi, juriidilist isikut ei saa avaliku korra rikkumise eest vastutusele võtta,» lisas ta.

«Vaadates politsei väljakutsete statistikat, siis kõige probleemsem aeg meie jaoks on alates kella kahest öösel. See aeg tundub olema selline kellaaeg, millest alates võiksid minu arvates lõbustusasutused oma uksed sulgeda,» ütles Pärn.

Tallinna linnavalitsus otsustas täna pöörduda linnavolikogu kaudu vabariigi valitsuse poole ja taotleda kaubandustegevuse seaduse muutmist nii, et kohalik omavalitsus saaks õiguse territoriaalsete piirangute ja kauplemisaegade kehtestamiseks toitlustusettevõtetele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles