Savisaar osaleb Euroopa pealinnade linnapeade kohtumisel

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Priit Simson

Tallinna linnapea Edgar Savisaar kohtub homme Brüsselis Euroopa Liidu liikmesriikide pealinnade linnapeadega.


Linnapeade kohtumise teemaks on pealinnade kui riikide arengumootorite võimalused kaasa aidata Euroopa kriisist väljatoomisele, teatas Raepress. Liikmesriikide pealinnade linnapeade kohtumise initsiaator on Euroopa Liidu regionaalpoliitika volinik Johannes Hahn.

«Loodan, et see kohtumine loob eeldused meie ühiste huvide realiseerimiseks. Me vajame nii omavahelist arutelu kui ka dialoogi Euroopa Komisjoniga,» ütles Savisaar.

Kohtumisel osalevad Amsterdami, Ateena, Berliini, Bratislava, Brüsseli, Bukaresti, Lissaboni, Ljubljana, Luxembourgi, Madridi, Nikosia, Rooma, Sofia, Stockholmi, Tallinna, Viini, Vilniuse, Valletta, Varssavi ja Zagrebi linnapea.

Pealinnad mängivad Euroopa Liidu ja selle liikmesriikide heaolus võtmerolli, olles konkurentsivõime, tööhõive ja innovatsiooni mootorid. Samas on neisse kontsentreerunud ka Euroopa valupunktid, näiteks kasvav sotsiaalne ja majanduslik ebavõrdsus. Euroopa Komisjoni initsiatiiv annab pealinnadele Euroopa Liidu riikide partnerluses väljapaistvama rolli.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles