Lasnamäele rajatakse munitsipaalgolfikeskus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Golfiväljak.
Golfiväljak. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavalitsus plaanib koostöös Eesti Golfi Liiduga rajada Lasnamäele rahvusvahelisele standardile vastava golfikeskuse.


Linnavalitsus kiitis tänasel istungil heaks vastavasisulise heade kavatsuste kokkuleppe, mille kohaselt kavandatakse rajada Lasnamäe linnaossa golfikeskus, eesmärgiga edendada vaba aja veetmise ja sportimise võimalusi Tallinnas ning luua linnaelanikele heal tasemel sportimisvõimalused propageerimaks sportlikku eneseteostust ja eluviisi,» teatas Raepress.

Rajatav golfikeskus võimaldab linnaelanikel tulevikus harrastada golfimängu linna territooriumil, samuti elavdab golfiturismi ning aitab kaasa Tallinna linna tuntusele laiemalt.

Eesti Golfi Liit on seadnud eesmärgiks ehitada Tondiraba piirkonda Alvari tn 39/Mustakivi tee 21 asuvale kinnistule üheksarajalise golfiväljakuga rahvusvahelisele standardile vastav golfikeskus. Lisaks golfiradadele rajatakse harjutusväljakud, talveks teisaldatav pneumohall ja klubihoone.

Linnapea Edgar Savisaare sõnul on Tallinna golfiväljaku rajamist kavandatud juba aastaid, ent seni on selle idee teoks tegemine takerdunud selleks sobiliku maa-ala leidmise taha. «Nüüd lõpuks oleme leidnud koostöös Eesti Golfi Liiduga golfikeskuse rajamiseks ideaalse paiga,» ütles Savisaar.

Vaagimisel on olnud mitmeid erinevaid potentsiaalseid asukohti – Pääsküla raba, Väo piirkond ja Paevälja-Loopealse piirkond Lasnamäe linnaosas ning Astangu piirkond ja Mustjõe piirkond Haabersti linnaosas, mis kõik on erinevatel põhjustel sobimatuiks osutunud.

Kinnistu, millele soovitakse golfikeskus rajada on Tallinna linna omanduses. Golfikeskuse ehitusprojekti tellib ja finantseerib spordi- ja noorsooamet. Lähteülesande sellele koostab omal kulul Eesti Golfi Liit. Golfikeskuse ehitamisega seotud kulud kannab Eesti Golfi Liit. Pärast golfikeskusele kasutusloa saamist annab Eesti Golfi Liit golfikeskuse tasuta üle Tallinna linnale, jäädes ise teenuse pakkujaks.

Savisaar rõhutas, et Skandinaavias kuulub golf kolme populaarsema rahvaspordiala hulka. Soomes mängib golfi 132 000 inimest, Rootsis umbes 650 000 inimest - seega on tegu tõelise rahvaspordiga.

«Munitsipaalomandisse kuuluvad golfiväljakud, mis võimaldavad selle meil rikaste harrastuse kuvandiga spordialaga tegelda kõigil, kes vabas õhus liikumise saatel mõõduka sportimise vastu huvi tunnevad, on Soomes ja Rootsis täiesti tavaline nähtus. Näiteks ainuüksi Rootsis on selliseid golfiväljakuid üle 60,» rääkis linnapea.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles